<

Скандал продовжується: мер Ківерців хоче від військових 5 тисяч доларів за «заниканий» бронетранспортер

12:09 | 6.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
16871
/ 1 коментар

На одному із комунальних підприємств міста Ківерці виявили закутану у килими військову БРДМ. Несподівана знахідка сколихнула соцмережі та викликала чимале обурення серед волинян. Це торкнулося не лише самої ситуації, а й слів мера міста.

Олександр Ковальчук заявив, що начебто військові не хочуть брати БРДМ, бо, за його словами, роботи біля неї ще дуже багато, пише Конкурент.

«Ніхто його брати з військових поки не хоче, тому що він бензиновий. З нього зрізана вся броня, і він бере понад шість літрів пального. Там треба багато зараз акумуляторів. Там не працюють компресори. Він стоїть там, для того, щоб майстри, які вміють хоч щось робити, помаленьку міняють трубки, де троїть воздух», – каже Олександр Ковальчук.

Під дописом про цю «знахідку» з’явились коментарі від військових, які кажуть, що машину забрати готові та власноруч довести її до бойового стану. Один з коментаторів офіцер ЗСУ Тарас Рудик попросив віддати броньовик його підрозділу.

У коментарі телеканалу «Конкурент TV» військовий розповів, де і для чого знадобиться ця техніка.

«На сьогодні виконуємо бойові завдання у Херсонській області. Характер наших дій – це розвідка, пов’язана з форсуванням заток Дніпра та неодноразовими рейдами на територію лівого берега Херсонщини. Машина володіє відмінними технічними характеристиками щодо проходження болотистої місцевості та бездоріжжя, але основний її козир – можливість плавати, і цим самим дає можливість для мобільності підрозділу в переміщенні під час активних бойових дій, а також при евакуації поранених», – розповідає Тарас Рудик.

Захисник каже, що вони з побратимами й самі знайдуть місце, де зремонтувати цей броньовик. Від міської ради необхідна лиш передача техніки.

«Є велика низка підприємств, компаній та СТО, які повигравали тендери саме для ремонту військової техніки. Ми відносно нещодавно почали з ними працювати. Вони також організовують забезпечення запчастинами. Тому на зараз проблем з ремонтом бойової машини я не бачу», – наголошує військовий.

На питання, чи згоден мер Ківерців віддати броньовану машину військовослужбовцям у такому стані, як вона зараз є – відповів, що військові мають дати п’ять тисяч доларів за ремонт, тоді і віддадуть БРДМ. Додав, що вже на цю машину є запит, але сказати, кому цю техніку передадуть не може, бо «секрет, військова таємниця».

«Хай дадуть п’ять тисяч доларів. Ми його доремонтуємо та передамо. Ми його будемо передавати, в нас є запит, кому його передати», – каже мер Ківерців.

На питання, кому мають передати машину сказав:

«Це секрет. Військова таємниця».

Військовий Тарас Рудик запевнив, що вже збирає пакет документів та писатиме запит на утримання їхнім підрозділом цього броньовика.

Однак кому мер Ківерців всього за добу встиг віддати БРДМ – невідомо.

Нагадаємо, раніше міськрада у Ківерцях оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Але, як стало відомо 21-го серпня, мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Згодом з’явилася інформація, що мера Ківерців Олександра Ковальчука утретє зловили за кермом без посвідчення водія, якого він взагалі не отримував. Під час першого випадку посадовець ще й був п’яним та вчинив ДТП.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота