<

Людей звозили з сусідніх громад: у Нововолинську на 15 мікрорайоні відбулися нові збори, парафіяни зі священником хочуть лишитися в УПЦ мп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 13.02.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
42170
/ коментарів 26

12-го лютого виник скандал навколо Свято-Вознесенського храму, що на 15-му мікрорайоні у Нововолинську. Після богослужіння священник отець Віктор зібрав людей, які висловились проти переходу до ПЦУ.

Про це повідомляють на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ у фейсбуці.

Зазначається, що у храмі на чолі зі священником Віктором Мельником зібрали 365 парафіян і усі присутні одноголосно прийняли рішення залишитися вірними УПЦ мп, що досі є часткою російської православної церкви та митрополиту Онуфрію, який є членом синоду РПЦ.

Зазначимо, що про збори завчасно ніхто не повідомляв, ЗМІ та офіційних представників не було запрошено. Як це було зроблено, коли громада вирішила, щоб храм перейшов до ПЦУ. Тоді про збори було повідомлено у ЗМІ, соцмережах, оголошення були розклеєні по місту.

Як стало відомо БУГу з власних джерел, до церкви цілий день приходили люди, також звозили мешканців і з Будятич та Іваничівщини, про даний факт і пишуть в коментарях. Також не відомо, чи всі, хто голосував, реєструвались офіційно та пред’являли свої паспортні дані.

Тож, як повідомив журналістам секретар Володимирської єпархії ПЦУ отець Юрій, надалі офіційні документи про перехід церкви з УПЦ мп до ПЦУ подаватимуть обласну адміністрацію. Інша сторона також може надати свої. І вже там вирішуватимуть долю церкви або призначать нові збори. БУГ слідкуватиме за розвитком подій.

Читайте також:




коментарів: 26
  1. Чемодан , вокзал , Росія !!! Дискусія не про що !!! Попа Віктора , мобілізувати і на фронт , хай москаліа по мішках збирає і відспівує , а то смердять на Укравнській землі !!! А не в Новіку руський мір прославляти !!! Поп галімий !!!

  2. Олександр Калиш, так ти чувак з Харкова, так що закрий своє рило, давно ви там бігали кричали щоб “пУтлер прийшов???!!!

    • Цікаво у вас тут все влаштовано пане/пані редактор. Того хто сіє релігійну ворожнечу ділить українців на правильних та неправильних ви залишаєте а той хто правду каже трете. Кому ви служите правді чи брехні та ненависті?! Таке враження що у вас завдання чим більше роз’єднати українців. Всі в Харкові кричали за путлера?! Харків здався?!

  3. А кацапських фанатів в Новіку багато , в нащадків звезених з раші на будівництво шахт проснулись гени кацапського мира ,їм путіна з гундяйкою не хватає ,сучі потрохи ,беріть чемодани і валіть в свій кацапський свинарник ,там таке барахло приймають разом з попами .

  4. Відбувся черговий рашен-фарс. На цей раз релігійно-колоніального типу. З публікації видно, що ніхто з присутніх не реєструвався та інд. паспортних даних в протокол зборів не надавав. Щоб не “засвітити” здалеку привезених, і зі Зимного теж, та й інших проросійськи налаштованих населених пунктів Волині, симпатиків РПЦвУ. А отже, його (зібрання) можна запити прозорою водичкою. Якщо це так, то потрібно рухатися далі: Ви, Українські Патріоти, на вірному шляху! На фото, зі всієї тієї велелюдної служби Божої, я зауважив тільки одне знайомке обличчя.

    • Надавали дані, паспорти, коди, все як треба. То точно. Нікого не звозили, нововолинці, члени релігійної громади,а не територіальної. В законі є визначення релігійної громади. І по Статуту не Влодарчик депутат ініціює збори…А ще тут конфлікт інтересів.. як робити, то треба робити правильно. Хіба ж не видно, що 11 на зборах були люди далекі від церкви.

  5. Низкиницько-Будятичівський сценарій не пройде.
    Час змінився. ( “Мале стадо”, очевидно, заблукало у минулому десятиріччі).
    На їх завезені 365, знайдеться у рази більше.
    Жирування онуфрієвих церковників – завершився.
    Онуфрій, його посіпаки – це прямий канал РПЦ. Тому, що московські попи-колаборанти, єпископи, на тимчасово окупованих територіях, вітають “асвабадітєлєй”.
    Тому, що нічого спільного не може бути із благословляючими вбивць, маньяків, катів.
    Нововолинці триматимуться за рашистсько-пропагандистську організацію?
    Пакуйте валізу, ленінградський попе!

    • По такій логіці треба правоохоронні органи забороняти, бо там більше колаборантів як де. А ці люди є більше українцями ніж ті, що б’ють себе в груди і називають патріотами. Основна мета будь якої церкви привести людей до покаяння. Що то таке, то має кожен розібратися в собі. Видно, що коментатори далекі від Євангелія,бо там істина.

  6. Він особисто кричав чи ви просто брешете на людину? Жінці брехати не гарно а коли бреше чоловік то якось взагалі біда. Знаєте скільки чоловіків з Харкова боронять Україну? А у вас яка там причина? Заброньований, бальной- савсєм бАльной чи як закосили?! А те що вам попи заважають то все дурня, таким як ви треба знайти крайнього щоб на нього відвести увагу від себе. Дослідіть походження нафти з якої роблять бензин та дизель, всі мовчать а от походження УПЦ так всіх турбує… Лицеміри

    • Вам би назватися, “Гедеон”. І не тягнути на нас смердючу ковдру путінсько-гундяєвської окупації. Боїтеся? Чого чи кого?

  7. Мп дорога в московію!!! Стільки зла принесла раша, і все ж є ще бездумні і безумці!!!

  8. Читаю коментарі і очі на лоб лізуть. Як же ви хочете москаля з української землі вигнати як ви його з церкви в своєму місті не можете виперти. І ще щось пишуть про роз’єднання?
    Люди просніться вже. Чи ви зовсім вже сліпі?
    Хочете ходити в московську церкву – ходіть. В московії.
    А ви шукаєте кому вручити повістки. Прийдіть на таке зібрання, візьміть дані прихожан і підправте їх синів чоловіків і братів десь під Бахмут. Може тоді зрозуміють хто є ворогом нашій країні.
    Ганьба. Західна Україна. Бандерівщина. А тут таке. Ті храми які не хочуть переходу в українську церкву взагалі повинні бути знесені. А СБУ треба звернути увагу на прихожан москальської парафії. Надто гуманне до них відношення. А це просто зрадники нашої держави.
    Ганьба Нововолинці.

  9. Я так розумію що і Низькіницький монастир також лишається зрадницьким.
    Не дивно що росіянці кляті розраховували на підтримку в Україні. От вам і вона.
    Слів немає…

  10. Ivan Dubik з с. Мизове, Ковельського (колишнього Старовижівського району).
    Старший син Віктора Мельника попує в пітері, непогано приженився-непогано живе.
    Україна цьому покидьку дала безкоштовну середню освіту, а воно говорить, що він з малоросії, що Україну придумали американці, а в школі ми не ті книжки читали. Яке яблучко – така яблунька.
    А родич Мельників і досі розкольнічає в Мизовому. Толіком звати.

  11. Читаю коментарі і ДІЙСНО очі лізуть на лоба!!!!! Скільки ненависті один до одного! Колись ми всі ходили до церкви в Панасівку до отця Віктора. Всі віталися, хрестилися, вінчалися, спільно молилися, а тепер , бачте, виявляється все не так!!! Але ж нам видніше ЯК ПРАВИЛЬНО!!! Ми не прислухаємося до БОГА, а хочемо ним керувати!!! І не розказуйте і не вказуйте! Кожен має свою думку! І якщо вона не співпадає з чиєюсь думкою, то не означає, що вона є неправильною. Наші чоловіки, брати, батьки ТЕЖ ВОЮЮТЬ під Бахмутом, Вугледаром, Кремінною, Соледаром і всі ми спільно молимось за їхнє повернення додому живими і неушкодженими.

    • “Жителька
      15.02.2023 о 20:09” В церкві московського патріархату немає бога. Не прикривайтеся богом! Де в росії є хоча б одна Українська церква? В нас іде війна з 2014р., а московські попи ще досі в Україні проводять пропаганду7 Це давно треба заборонити! Голими руками пора повикидати московитів на росію. Ганьба прихильникам мп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця