<

Ігровий майданчик на шостому мікрорайоні у Нововолинську – втіха чи небезпека?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 2.06.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарів 11

Дитячий майданчик на шостому мікрорайоні у Нововолинську, який не так давно встановили за кошти з державної субвенції, може бути небезпечним для дітей – кажуть мешканці.

Батьки, які живуть на шостому мікрорайоні у місті Нововолинську, скаржаться на якість встановлення відносно нещодавно відкритого дитячого майданчика.

Встановили конструкції коштом субвенції, для якої торік подав свої пропозиції уряду нардеп Ігор Гузь. На кожен із майданчиків із держбюджету спрямували близько 80-ти тисяч гривень.

Замовник робіт зі встановлення – житлово-комунальне об’єднання Нововолинської міськради.

Жителі будинку №2 говорять, що конструкції почали зазнавати пошкоджень відразу після того, як їх встановили. Майданчик руйнується на очах, його стан загрожує здоров’ю дітей, кажуть вони.

“Це були останні дні грудня, всі готувалися до Нового року. Під наш будинок під’їхала машина, з якої вийшли люди і почали якісь речі розвантажувати. Ніхто не звернув спочатку на це уваги. Звернули тоді, коли перед будинком почали рити ями. Щоб ви собі розуміли, це був грудень, 17-та година, смеркало вже! Довбали ту землю, бо ж мороз був, тоді вставили один елемент, другий… Ми аж тоді зрозуміли, що нам встановлюють майданчик.

Це не робота, воно все хитається! Моя дитина може зробити шкоду здоров’ю, хто тоді буде відповідати за виконання робіт?

Працівники зрізали два абрикоси, залишивши пеньки. Їх викорчовували самі жителі. Побудували майданчик на горбах та ямах”, – розповідає жителька другого будинку Марія Ісопенко.

З даного питання вона зверталася і до мера Нововолинська. Віктор Сапожніков, з її слів, визнав, що будівництво майданчика при мінусовій температурі було помилкою.

Жителі привезли 2 камази землі, яку їм дали… в церкві. Власноруч вирівнювали територію, де знаходиться майданчик.

Люди хочуть викликати експертну комісію, бо переконані, що елементи не відповідають експлуатації, і готуються писати скаргу на замовника робіт. Працівники, які їх встановлювали, переконують у зворотному.

Керівник Нововолинського ЖКО Олена Чайка впевнена у якості майданчиків та фаховості підрядника.

“Так, там відламали елемент. Приїхали хлопці і замінили, хоч він був зламаний. Минуло 6 місяців після встановлення. Підніміть свої фото, де на цих конструкціях сидять по 5-6 дітей. А якщо на них сядуть діти старшого віку?

Це малі архітектурні форми, здійснення технічного нагляду не передбачено. Ми зробили все, що від нас залежало, і навіть більше. Гроші нам дали в грудні, треба було не освоїти їх зовсім? В кінці-кінців, давайте разом зберемося і зробимо спільну роботу.

Такий самий майданчик стоїть на Сірка. Коли ми його встановлювали, люди підходили, допомагали. Для ваших дітей трішки і самі старайтесь”, – каже генеральний директор житлово-комунального об’єднання Нововолинської міськради.

Влітку біля будинку гуляє дуже багато маленьких дітей. Звісно, батьки й надалі приводитимуть сюди своїх малюків, бо іншої альтернативи у них немає. Але це зовсім не означає, що майданчики з явними технічними недоліками повинні експлуатуватися. Не хочеться, щоб на цю проблему звернули увагу тоді, коли трапиться біда.




коментарів: 11
  1. Нововолинський приклад хазяйновитості. Щоб їм так будиночки будували,або пам*ятники.

  2. Якщо жителям не потрібний дитячий майданчик , і вони не в силах самостійно його впорядкувати , віддайте нам ми його самі встановим і будем доглядати.

  3. Винні мешканці 6 м-н.могли хоча б чаєм пригостити тих працівників в такий мороз або хоть допомогу запропонувати а тепер скиглять шо ім не так.упорядкуйте свій майданчик самі і не стогніть шо вам не так зробили.

    • Люди за это получают зарплату,получили грант от Гузя.Вот и пусть делают качественно,а не пилят деньги потом на остатки делают абы как.По вашей логике автомобилисты сами должны делать дороги и тд,так как деньги которые выделяют на них попилят,а сантехмонтаж сделает на от..бись

      • А якщо автомобілістам не подобається, тоді автодор неякісно перенладе дорогу в іншому місті, бо тут декому не подобається

    • Ви при своєму розумі писати таку ахінею??? ЖКХ – наймані працівники, які не безкоштовно робили підрядні роботи, вони банально вкрали гроші, особливо не турбуючись, що через їх нехлюйство там може вбитися чиясь дитина!!!
      То може нехай лікарі перестануть лікувати, а вчителі вчити, бо на вулиці мороз і їм чаю не налили???!!!

  4. Ви можете нам подарувати майданчик і тоді вам не прийдеться бігати скаржитись по кабінетах.подумайте!!!

  5. Мої діти там гуляють на цьому майданчику і дуже задоволені. ніяких проблем я небачу. А жителям буд. №2 їм завжди щось заважає, то наші сміттєві баки кудись переносили, то вже за майданчик взялись. Що краще щоб діти по недобудовах бігали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця