<

Біля прихистку для ВПО у Володимирі встановили спортивний майданчик

12:37 | 17.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
563
/ Коментарі відсутні

16-го листопада у дворі гуртожитку Центру професійної освіти, відбулось відкриття вуличного спортивного майданчика.

Він реалізований у межах громадського проєкту СССМ напрямку благодійного фонду “Рокада”, що є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, – пишуть на сайті міста.

Гуртожиток ЦПО на вулиці Луцькій, – одне із місць компактного проживання ВПО, яке з перших днів повномасштабного вторгнення стало прихистком для тих, хто втікав від війни. Нині тут мешкають близько пів сотні внутрішньо переміщених осіб – здебільшого літні люди та жінки із дітьми. За сприяння міжнародних донорів, у тім числі й благодійного фонду “Рокада”, в гуртожитку поступово поліпшуються умови проживання – виконуються ремонти, облаштовують приміщення необхідною побутовою технікою. 

Завдяки тому, що даний прихисток є під опікою напрямку координації місць компактного проживання та управління ними (СССМ), є можливість реалізовувати різні проєкти, зокрема інтеграційні заходи, дрібні ремонти тощо. Одним з яких проєктів став спортивний майданчик, встановити який виявили бажання самі мешканці гуртожитку. 

Відтак на прибудинковій території з’явилось шість сучасних вуличних тренажерів, а також гойдалка, бруси та спортивний комплекс. Очікується, що спортивний майданчик зможуть використовувати не лише ВПО та здобувачі освіти, які мешкають у гуртожитку, а також і жителі навколишніх будинків. Таким чином майданчик стане своєрідним місцем для інтеграції та пошуку однодумців.

По завершенню урочистої частини в гуртожитку відбувся майстер-клас з виготовлення цукерок ручної роботи від двічі переселенки, майстрині, яка нині мешкає у Луцьку, Наталі Бєлімової.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця