<

Ігор Гузь вимагає від правоохоронців розібратися із бандитизмом та наркотиками у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:53 | 31.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Ситуація із рівнем злочинності та наркоманії у Нововолинську досягла критичного рівня, тому Ігор Гузь ініціюватиме зустріч із правоохоронцями області, щоб добитися наведення ладу в місті. Якщо відповідної реакції не буде, потрібно приймати кадрові рішення,  – вважає народний депутат. Про це він розповів під час чергового відкритого спілкування із виборцями у ефірі телеканалу “Нова Волинь” 30 серпня.

Ігор Гузь нагадав про резонансне вбивство Катерини Литкіної у Нововолинську та неадекватну реакцію поліції у цій справі: “10 днів “шукали” представник нашої поліції. Чому кажу “в лапках”. Тіло своєї дитини знайшов батько на териконі однієї із шахт. Це при тому, що все місто, всі ЗМІ були «на вухах». І говорили про те, що треба силами правоохоронців, у першу чергу – поліціїшукати дівчину. І на жаль, правоохоронці не спрацювали”.

Нардеп підкреслив, що ця трагедія відбувається на фоні високого рівня поширення наркоманії та злочинності в місті, з якими правоохоронці поки не ведуть активну боротьбу.

Раніше він разом із депутатами Нововолинської міської ради був на зустрічі із тодішнім керівником департаменту з боротьби з наркозлочинністю Нацполіції  Іллею Кивою.

“Ми із депутатами Нововолинської міської ради були у Києві, запропонували йому провести спецоперацію – за одну ніч “накрити” в Нововолинску всі «точки» продажу наркотиків. Спецоперація була готова. Оперативники із кількох областей мали за одну ніч накрити всі ці «точки». Суддя луцького суду, я скажу найближчим часом про нього з трибуни Верховної Ради, відмовився дати дозвіл на обшуки, побачивши “права людини” чи ще якісь моменти. Може цей суддя зацікавлений? Може він інформував десь там тих чи інших наркодилерів? Я не знаю. У підсумку, на жаль, це спецоперація не була здійснена”, – розповів під час ефіру нардеп.

До початку роботи Верховної Ради Ігор Гузь запланував зустрітися із прокурором області, очільниками обласних управлінь СБУ та Нацполіції, щоб добитися конкретних дій щодо ситуації у Нововолинську.

“Якщо від представників, у першу чергу поліції, не буде жорсткої реакції, я, не дивлячись на мої стосунки із Арсеном Аваковим, буду ставити питання про відповідність займаній посаді пана Шпиги”, – обіцяє депутат.

“Я зараз проводжу зустрічі у дворах Нововолинська. По 100 чоловік приходять на ці зустрічі, І кожен батько своєї дитини бачачи історію Катерини Литкіної, до мене звертається. щоб навели порядок. Тому якщо мене не буде чути поліція, прокуратура, СБУ, будемо ставити питання кадрового характеру”, – додає Ігор Гузь.




коментарів: 4
  1. Питання “кадрового характеру” потрібно ставити, спочатку, посеред місцевих владних органів самоврядування, а не у поліції. Не поліція, начальник якої зі своїм штатом зовсім недавно прийшли на посади, а стародавня, комуняцька і СССРівська міська влада, яка за 18 років перебування на “царстві”, довели Нововолинськ до руїни і майже “гробової дошки”. Яка працювала десятиліттями, на свою кишеню. І у змові із колишніми правоохоронцями, очевидно, робила все для власного збагачення, та й їхнього теж. Котра організувала, мабуть, корупційні й організовані злочинні схеми у місті, і сама стала їхньою невід’ємною, як вбачається, і (заплановано) заздалегідь вбудованою у міську громаду, складовою. Не з того кінця починаєте, Ігорю Володимировичу. Ох, не з того, дорогий Ви наш депутате ВРУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця