<

Гірникам шахти №1 “Нововолинська” не виплатили розрахункових. Чекати нового страйку?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:00 | 5.08.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Знову назрівають протести працівників нововолинської шахти №1, цього разу через невиплачені розрахункові.

На разі гірники  прийняли рішення  вирішити питання мирним шляхом і не вдаватися до акцій протесту, зважаючи на те, в якому становищі знаходиться держава. Працівники копалень вже вдруге обговорювали проблему на зборах перед приміщенням шахти №1, бо “людей було стільки, що не помістилися у приміщенні”  Про це повідомив журналістів “БУГу” голова незалежної профспілки шахти №9 Анатолій Мухомеджанов.

5-го серпня гірники знову зібралися біля вугільного підприємства, щоб вирішити питання, які їх турбують. ” Працівники  1-го червня цього року писали заяви на розрахунок з попереднього підприємства “Шахтоуправління “Нововолинське”  ДП “Волиньвугілля” і  переведення  їх в новостворене підприємство шахта №1 “Нововолинська”. При розрахуванні з ними не був проведений остаточний розрахунок по заробітній платі, компенсації відпусток, як того вимагає законодавство. Порушення  законодавства привело до нового соціального вибуху,”- твердить Анатолій Хусейнович.

При створенні нового  підприємства ДП “Шахта №1 “Нововолинська”, люди зі старого підприємства, в якому був керівником Олександр Онопрієнко, написали заяви на звільнення, проте розрахункових коштів не отримали і до сьогодні. Анатолій Мухомеджанов заявив, що якщо проблему не вдасться вирішити конструктивно, зробити це допоможе суд. “Законодавство не має подвійних стандартів і трактується однозначно,” – підсумував він.

У зв’язку з тим, що ДП “Шахта №1 “Нововолинська” об’явила себе правонаступником прав і обов’язків попереднього підприємства, то така кількість заяв просто “втопить” підприємство в боргах. Шахті прогнозують банкрутство, адже для виплати розрахункових працівникам потрібні немалі кошти. Після розмови директора шахти Олександра Шостака та Анатолія Мухомеджанова стало відомо, що сторони дійшли згоди. Вони стверджують, що ці кошти має платити попереднє підприємство “Шахтоуправління “Нововолинське”.

Незважаючи свою радикальну налаштованість, для того, щоб підтримати підприємство, працівники копальні згодились вийти на роботу. “Ніхто не казав видобувати вугілля, давати тонни, виконувати план… Але лаву підтримати треба, щоб у останні дні, коли ми в очікуванні фінансування, не допустити моменту, коли не буде повернення  назад,” – зазначив голова незалежної профспілки шахти №9, додавши, що з другої дільниці вийдуть на роботу 6-7 чоловік.  Він  навів приклад шахти “бужанки”, лаву якої було “задавлено”, і спричинені цим наслідки.




один коментар
  1. що за журналіст пише.подивись скільки помилок.візьми собі в помічники діда анатоля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця