<

Депутат Нововолинської міськради пропонує розпустити комісію, очолювану заступником мера Рожелюком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 26.07.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
35
/ коментарів 14

Депутат Нововолинської міської ради Василь Гура звернувся до мера Сапожнікова із запитом про винесення на сесію рішення про ліквідацію комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання, яку очолює заступник міського голови Володимир Рожелюк. 

Інтернет-видання “БУГ” повідомляло, що мешканці будинку 1 на вулиці Сонячній у Нововолинську вирішили відключитися від мережі централізованого опалення. Люди кажуть, що тарифи на тепло є зависокими і значно вигідніше буде перейти на альтернативні види обігріву власних квартир.

Щоправда, владі Нововолинська та представникам теплопостачального підприємства ініціатива мешканців будинку, судячи з усього, не надто сподобалася. Міжвідомча комісія на чолі з заступником міського голови Володимиром Рожелюком, що засідала 13-го липня, не надала дозвіл мешканцям на відключення від централізованого опалення.

Вирішення питання зайшло у глухий кут.

В умовах монополії на ринку теплопостачання склався стереотип неможливості відключення від системи централізованого опалення окремих житлових чи нежитлових приміщень. Між тим, підвищення тарифів, відсутність приладів обліку тепла зробило заручниками більшість споживачів послуги централізованого теплопостачання.

Споживач теплової енергії має право на вибір одного або декількох джерел теплової енергії чи теплопостачальних організацій, якщо це можливо за існуючими технічними умовами (абз. 1 ч. 1 ст. 24 ЗУ № 2633-IV).

У разі зникнення потреби в отриманні послуги або відмови споживача від користування послугою виконавця/виробника споживач має право розірвати договір у порядку, встановленому законом (Закону № 1875-IV).

Отже, можливість відмови від послуг ЦО передбачена законодавством.

Депутат Василь Гура вважає, що члени міжвідомчої комісії, не надавши дозвіл на відключення від централізованого опалення, порушують чинне законодавство і пропонує розпустити комісію.

Раніше депутат Сергій Семенюк пропонував винести на сесію міської ради питання про надання дозволів на автономне опалення всім бажаючим для того, щоб кожен споживач сам мав право регулювати свої видатки за опалення. Це, на його думку, допомогло б зменшити видатки бюджету на утримання і модернізацію котелень, оскільки з часом у них відпала б потреба. Проте до кінця це питання вирішене не було.

Міський голова Віктор Сапожніков переконаний, що комісія з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання працює в межах чинного законодавства. Депутатський запит Василя Гури відклали на розгляд профільної комісії.




коментарів: 14
  1. Закон України “Про статус депутатів місцевих рад”
    ст.22. Порядок розгляду депутатського запиту 1. Депутатський запит може бути внесений депутатом місцевої
    ради або групою депутатів попередньо або на пленарному засіданні
    ради у письмовій чи усній формі. Запит підлягає включенню до
    порядку денного пленарного засідання ради.
    2. Депутатський запит обговорюється у разі необхідності на
    пленарному засіданні місцевої ради. Виникає питання, нас, що мають за лохів депутата також, яка комісія Віктор Борисович? Негайне внесення запиту на розгляд депутатам, а там побачимо хто як голосує. Депутату порада звернутися з заявою про злочин у прокуратуру в частині порушення законодавства розгляду депутатської ініціативи та перешкоджання роботі депутата. Або це черговий договорняк і розвод виборців.

  2. Міський голова Віктор Сапожніков разом з Анатолієм Гаврилюком переконані, що заміна нормальних труб мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання на ГАВНО, Анатолієм Коптюком, нормальне явище, який працює в межах чинного законодавства, і потребує потрійної оплати з місцевого бюджету.

  3. Ви проаналізуйте склад цієї комісії!!!! Якщо вона сама себе не розпустить-поквартирно обійдемо все місто і винесемо ту комісію *вперед ногами*. В.Гура-допомога потрібна?Напиши де і коли зустрітись.Народ,не набридло бути бидлом?

  4. Майже рік будинки зняті з балансу ЖЕКів-кому платимо гроші? Це для прокуратури,яка дуже просить звертатись.

  5. Згідно відповіді Сапожнікова, скільки та комісія надала дозволів за цей рік. Напевно 0. Або своїм за красиві очі.

  6. Казлу зрозуміло: комісія працює не у правовій площині. А у сферах інтересів В.Б.Сапожнікова та “Теплоенерго”, яке є монополістом. А Ви Василю, виявляється молодець! Зв’яжіться зі мною. Я Вам не ворог.

  7. Скільки ми ще будемо терпіти Гаврилюка ,Рожелюка і Сапожнікова .Гнати їх треба як котів серливих.

  8. Це просто п…..ць. Мій друг живе в тому будинку, з 5-ти поверхів тільки у нього на 4-му поверсі і у сусідів на 2-му центрелізоване опалення, виходить що дають дозвіл тільки обраним!!!!!

  9. збирати людей під міськраду і виносити сапожнікова з рожелюками , сторонськими і т. д.

  10. майдан ? святе діло ! коктейлі приносити з собою чи роздадуть організатори ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця