<

Чому нововолинський хліб вкотре подорожчав?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 5.02.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
36
/ коментарі 2

Від учорашнього дня зросла ціна на нововолинський хліб.

Відтепер за буханець – як  сірого так і білого – просять 5 грн. 25 копійок, що на 50 копійок більше попередньої ціни, подорожчали й інші вироби Нововолинського хлібзаводу. Попереднє підняття ціни відбулося близько двох місяців тому. Як розповідає одна продавчиня, в магазин за день до подорожчання привезли прайс-лист з новими цінами, пояснень ніхто не давав. Люди обурені, адже це продукт першої необхідності, тим паче нововолинському хлібу місцяни віддають більшу перевагу у порівнянні з іншими виробниками.

В свій час власники торгових мереж відстояли інтереси громадян і розширили асортимент хлібобулочних виробів різних виробників,  цим самим зменшили монополію місцевого хлібзаводу.

Як розповідає підприємець, власник торгової мережі “Продукти для Вас” Віталій Бадзюнь, в їхніх магазинах представлено близько 5 виробників хлібобулочних виробів, тому люди можуть обирати. І якщо сьогодні порівняти уже нову ціну нововолинського хліба з іншими виробниками, беручи до уваги вагу та сорт, то ціна – середня.

Віталій Миколайович зазначає, що таке підняття є передбачуваним, адже вартість зерна зросла, і якщо раніше за тонну просили 2800 гривень то зараз 3800 гривень.

Перший заступник міністра аграрної політики України Ярослав Краснопольський повідомив, що через девальвацію нацвалюти в травні може зрости вартість продовольчої пшениці, а це в свою чергу може призвести до зростання ціни на хліб до 10 гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства. “У травні минулого року ціна на продовольчу пшеницю становила 2500 грн/т. Враховуючи дворазову девальвацію національної валюти, прогнозована ціна на травень 2015 року – 4500-5000 грн/т, отже, ціна борошна буде сягати від 6 до 8 тисяч гривень за тонну. В результаті, максимальна кінцева ціна на хліб – 9-10 гривень”, – сказав Краснопольський.

Журналісти “Бугу” вирішили безпосередньо дізнатись про причини підняття ціни на хліб у виробника. Для цього ми приблизно три години намагались додзвонитись до директора “Нововолинського хлібзаводу” Мирослави Штунди. І коли в нас майже зникла надія поспілкуватись, телефонну трубку підняли. Нам вдалось домовитись про зустріч уже сьогодні. Але за рано ми зраділи, по прибуттю керівництво заводу нахабно нас проігнорувало. Працівник заводу, який пішов кликати директора (пряме звернення до Мирослави Юріївни ми чули ), сказав зачекати в коридорі. Як виявилось, за декілька хвилин, директора на місці уже немає і сьогодні не буде. Цікаво – вона втікала запасним виходом чи центральним?! Заступники, як виявилось, не мають компетентності розмовляти із журналістами без директора – злякались, все, що змогли – перетелефонувати до Мирослави Юріївни і нагадати про заплановану зустріч, на що вона відповіла телефонувати завтра.

Найцікавіше інше: що ж так ретельно приховує дирекція заводу і чому так жахаються журналістів?! Мимоволі виникає думка – їм є що приховувати і чого боятися, а підвищення ціни на хліб має підводні течії.

Нам все ж вдалось коротко поспілкуватись із працівником заводу, який повідомив, що підняття ціни спровоковане подорожчанням борошна – 5 гривень на кілограм.

Якщо ж все так просто, чого це боїться прокоментувати директор?!

IMG_9056_tn
IMG_9057_tn
IMG_9058_tn




коментарів: 2
  1. Якщо ви вважаєте себе журналістами, то підписуйтесь під своїми “статтями”.

  2. Ціна радивилівського хліба в місті 8-10 грн, чого ж ви не пишите про них? їдьте до них на завод ,питайтесь якого милого такі ціни.
    Але скажу зразу, вони дадуть офіційну відповідь що радивилівського хліба в нововолинську нема, а потім в підприємств запитайте. Прості люди краще розбираються в ціноутворенні і в реалізації хлібнх продуктів в місті, ніж ви, “журналюги”.
    Позор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця