<

Польща призупинила розслідування щодо падіння ракети в Пшеводуві у 2022 році

15:43 | 24.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

У Польщі призупинили розслідування інциденту з падінням ракети, внаслідок якого загинули двоє людей в селі Пшеводув після масованого удару Росії по Україні у листопаді 2022 року.

Про це повідомило польське видання RMF FM, – пише Суспільне.

«Розслідування було призупинено через відсутність будь-якої співпраці з боку України щодо пояснення цієї трагедії», — мовиться в повідомленні.

У матеріалі вказується, що в прокуратурі ухвалили відповідне рішення “в зв’язку з довготривалою перешкодою у подальшому провадженні, що полягає в очікуванні виконання запитів про міжнародну правову допомогу”.

RMF FM пише, що поляки відправили свої запити «багато місяців тому».

«Зазначалося зокрема про отримання даних, які дозволять на 100% підтвердити, хто і звідки випустив ракету», – поінформувало видання.

Як пояснили журналісти, «призупинення провадження означає, що неможливо остаточно встановити обставини події, а отже вказати, хто саме винен у смерті громадян Польщі».

Нагадаємо, 15-го листопада в польському селі Пшеводув Люблянського району впала російська ракета. Загинули дві людини. Спочатку польські ЗМІ та політики повідомляли, що ракети були російські. Згодом риторика змінилася і світові лідери допускають теорію, що дані ракети могли бути запущені ППО України, щоб збити ворожі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця