<

Благодійний фестиваль “Перлина Заходу” під загрозою. Міськвиконком не включив фест у програму заходів до Дня міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 26.08.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Програму заходів святкування Дня міста в Нововолинську остаточно затвердили 21-го серпня, а заяву про проведення фестивалю “Перлина Заходу” Людмила Скороходова віддала у руки працівникам міської ради 14- го числа цього ж місяця. Та виявилося, що цього часу замало, щоб довести справи до ладу і провести фест. Тепер у відділі культури міської ради шукають аргументів, щоб показати усі мінуси роботи організаторів фестивалю. 

Проведенням “Перлини Заходу” завжди займався відомий у місті меценат Євген Недищук, однак на даний час він перебуває на Сході, а свої повноваження передав керівнику громадської організації “Творці Історії” Людмилі Скороходовій. Вона стверджує, що в міській раді “попросили” на концерті забезпечити правопорядок власними силами, ще й поприбирати і,  якщо в парку будуть зламані лавки, відремонтувати їх самотужки. Начальник відділу культури  Інна Левкова говорить, що так було завжди: “Ви просто не знаєте, як багато робив Недищук. Він домовлявся з комунальниками, правоохоронними органами, займався освітленням. Він кожного разу це робив, домовлявся з всіма і скрізь”.

Натомість Людмила Скороходова коментує ситуацію з іншого ракурсу: “З Євгеном Микитовичем говорила вчора, він просто в шоці. До чого тут ці лавочки, які поламані там уже давним-давно? Яке вони відношення мають до Дня міста?”.

Начальник відділу культури справді турбується, щоб питання фестивалю швидше вирішилось. Хоч хвора, вона прибула на зустріч, бо й замінити нема кому – “Зам в офіційному відгулі”. Цікавилася годинами проведення фесту, а потім поклала на стіл закон, і сказала, що гулянка має бути не довше 22:00, хоч організатор наполягала на проведенні  фестивалю до 23:00. Потім натякнула, що ще півгодинки можна “подарувати” на завершення. Закон, правда, поширюється на захищені об’єкти, а чи є літня естрада захищеним об’єктом, начальник не знала.

У підсумку, Інна Левкова “посприяла”, щоб охорона правопорядку на фесті таки була –  направила Людмилу Скороходову в міліцію та ЖКГ особисто просити допомоги і писати заяви.

Ситуація виглядає так, ніби міськвиконком “пхає палки в колеса” організаторам концерту, серед яких – Євген Недищук, який  планує балотуватися на місцевих виборах на мера.

Нагадаємо, що фестиваль “Перлина Заходу” відбувається з 2005-го року. Кошти, виручені з фестивалю, йдуть на благодійність.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця