<

«Безпечна освіта»: як підготували укриття у Нововолинському ліцеї перед початком нового навчального року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 18.08.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
1116
/ Коментарі відсутні

Зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік, більшість школярів здобуватимуть освіту у довгоочікуваному очному форматі. Отож, зараз триває робота з облаштування укриттів належним чином, щоб забезпечити безпеку учням в разі повітряної тривоги. БУГ проінспектував, як підготувалися до офлайн-навчання в одному з Нововолинських ліцеїв.

Як раніше повідомляли на позачерговому засіданні виконавчого комітету, на ремонт укриттів витратили уже близько 1,1 млн гривень. БУГ відвідав укриття однієї зі шкіл міста, де за виділені кошти вдалось поглибити рівень землі, покласти плитку та зробити косметичний ремонт.

Укриття Нововолинського ліцею складається з чотирьох кімнат, де дітки матимуть змогу бути присутніми на уроці під час повітряної тривоги. Додатково облаштований медпункт, підсобне приміщення та два окремих туалети для дівчаток та хлопчиків.

Загальна площа чотирьох класів в укритті складає 403 квадратних метрів, згідно зі стандартами, тут можуть знаходитись одночасно 670 людей. Тому, коли лунатиме сигнал про небезпеку, учні та працівники школи спускатимуться в укриття.

По облаштуванню також допомогла громадська організація «Агенція регіонального розвитку Прибужжя», яка надала матеріальне забезпечення для укриттів двох навчальних закладів міст Нововолинськ та Володимир.

Проєкт «Безпечна освіта» здобув перемогу у грантовому конкурсі «Люди для людей: світ рятує українські громади» від Isar Ednannia. Ідея розроблена задля підвищення здатності громад надавати якісні освітні послуги в умовах воєнного стану шляхом підвищення рівня компетентностей вчителів та покращення матеріального забезпечення укриттів.

Окрім матеріального забезпечення укриттів шкіл, в межах реалізації проєкту будуть проведені тренінги для педагогічних працівників з інформаційної безпеки, цивільного захисту населення, а також психологічні тренінги.

Проєкт покращить якість життя у громаді, надасть можливість до розвитку та навчання дітям, допоможе громадам забезпечити проведення навчання у школах в офлайн форматі, дозволить батькам учнів бути впевненим у безпеці своїх дітей під час навчань у випадках повітряних тривог.

У школах Володимира також готові зустрічати новий навчальний рік. на повну тривають ремонті роботи в укриттях навчальних закладів, щоб учні мали можливість відвітувати уроки.

Нагадаємо, що у більшості закладів Нововолинської громади завершують облаштування укриттів. Збудовані додаткові виходи, встановлене якісне освітлення, вентиляція, санітарні вузли.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер