<

Нардеп Гузь у Верховній раді ініціював акцію солідарності України з Білоруссю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:51 | 4.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь від депутатської групи «За майбутнє» у парламентській залі ініціював акцію солідарності України з Білоруссю. З трибуни Верховної Ради він звернувся білоруською мовою на підтримку братського народу щодо невизнання результатів президентських виборів, що відбулися 9-го серпня.

Ініціативу підтримали колеги-парламентарі з фракцій – Європейська Солідарність, Батьківщина, Голос, Слуга народу

«У цей час боротьби за вашу свободу, українці з вами на вулицях Мінська, Бреста, Гродно, Гомеля, Могилева. Ми з вами, брати і сестри, білоруси. Ми у вашій боротьбі за волю і незалежність, за європейський вибір білорусів. Без вільної Білорусі не буде вільної України. Живе Білорусь!» – висловився нардеп.

«Сьогодні ви боретесь вже не просто за демократію і свободу Білорусі, а за самоіснування вашої країни. Диктатор Лукашенко зливає Білорусь Путіну. Цього не можна допустити», – зауважив нардеп від Європейської Солідарності Олексій Гончаренко та наголосив, що український народ щиро вірить, що найближчим часом над парламентом Білорусі буде піднятий біло-червоно-білий прапор, як 29 років тому синьо-жовтий над Верховною Радою України.

«Коли мій сусід, білоруський народ, виходить на вулицю захищати свободу, то бачу перед очима білоруса Михайла Жизневського, який загинув на Майдані, захищаючи українську свободу. Я бачу Олександра Тарняковського, який в серпні вже цього року загинув за білоруську свободу. Свобода, людська гідність та права людини не мають державних кордонів та геополітичних уподобань, не мають партійних приналежностей. Тому ми мусимо усі стояти разом з білоруським народом, захищаючи свободу. Хай живе Білорусь», – висловилась Ліза Ясько від фракції «Слуга народу».

Нардепка Соломія Бобровська від фракції «Голос» закликала владу Білорусі не боятися піти на перевибори, як це свого часу зробила Україна.

«У 2004 році Верховний суд спромігся визнати в Україні, що фальсифікації були. І ми тоді пішли на перевибори. Усе тоді пройшло мирно, зрозуміло, бо це право народу іти на вибори, обирати та бути вибраним. Якщо ж влада Білорусі переконана у своїй перемозі, то нехай піде на перевибори, але зупинить насильство, допустить опозиційних кандидатів та міжнародних спостерігачів», – сказала вона та порадила білоруському народу завжди пам’ятати, що «не має різниці, який лежить асфальт, якщо вас кийками б’є ОМОН».

https://www.facebook.com/watch/?v=1486350248226801&extid=NsIrEK1y700XfIOc




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер