<

На технічні неполадки наклався людський фактор: повідомили попередні причини авіакатастрофи літака з курсантами під Харковом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:53 | 23.10.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Урядова комісія з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш у Чугуєві свою роботу майже завершила і готова відзвітувати на наступному засіданні Уряду.

Про це сказав на пресконференції в Укрінформі віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

«Урядова комісія свою роботу майже завершила. І з погодження керівництва уряду комісія здійснить свою доповідь на наступному тижні на засіданні Уряду», – сказав він. Уруський підкреслив, що причини з’ясовані. «Комісія встановила причини: на технічні неполадки, які мали місце в даному випадку, наклався людський фактор. Плюс системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки», – сказав він.

Уруський водночас додав, що комісія Міноборони працюватиме ще місяць.

Він також повідомив, що всі організаційні заходи були здійснені – це і поховання, і виплати компенсацій курсантам. «Мова йде лише про курсантів. Стосовно екіпажу рішення буде прийматись після того, як комісія встановить всі причини катастрофи», – сказав він.

Наразі продовжує працювати урядова комісія та триває робота з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш. Родинам екіпажу виплата буде здійснена після остаточного офіційного встановлення обставин та причин авіакатастрофи.

Нагадаємо, увечері 25-го вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і 7 офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба).

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків. Єдиний, хто вижив, – курсант В’ячеслав Золочевський перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер