<

Під час навчань на Рівненщині впав вертоліт Сухопутних військ, чотири члени екіпажу загинули

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:25 | 30.05.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Рівненській області пізно ввечері 29 травня під час навчально-тренувального польоту впав вертоліт МІ-8 Сухопутних військ Збройних Сил України. За попередньою інформацією, чотири члени екіпажу з 16-ої бригади, що на Львівщині, загинули.

Про це у фейсбук повідомила прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

“У результаті авіаційної катастрофи за попередньою інформацією загинули чотири члени екіпажу разом з командиром 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Броди Львівської області)”, – йдеться у повідомленні.

Вертоліт упав біля села Сестрятин у Радивилівському районі, Рівненської області о 23:27. Причини катастрофи з’ясовуються.

Зазначається, що на місці падіння працюють рятувальні служби та правоохоронні органи, також виїхала комісія від Міноборони, Генштабу та Командування Сухопутних військ ЗСУ, проводяться слідчо-оперативні дії.

Речник Нацполіції Рівненщини Антон Крук повідомив, що під час планового навчального польоту, здійснив аварійну посадку гелікоптер Мі-8, після чого загорівся. Пожежу ліквідували о 01.00. За попередньою інформацією усі четверо членів екіпажу, серед яких командир зазначеної військової частини полковник Мазепа, загинули, – інформує Радіо Трек.

Згодом народний депутат Михайло Бондар повідомив у фейсбук імена загиблих члені екіпажу.

Список тих, що були на борту на час аварії:

  • Ігор Мазепа 1979 р.н. – командир бригади;
  • Дацюк Павло 1994 р.н житель с.Гаї Бродівського району – ст. лейтенант, борттехнік;
  • Попенко Володимир 1994 р.н. уродженець м.Вінниця- пілот;
  • Романюк Василь 1991 р.н. житель м.Броди – борттехнік.

Президент України Володимир Зеленський у Twitter повідомив, що доручив Головнокомандувачу ЗСУ генералу Хомчаку взяти розслідування обставин трагедії під особистий контроль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер