<

Українським військовим передали гелікоптер олігарха-втікача Жеваго

19:45 | 20.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
150
/ Коментарі відсутні

Гелікоптер колишнього народного депутата та власника групи «Фінанси і кредит», який перебуває у Франції, Костянтина Жеваго тепер буде виконувати завдання в одній із бойових частин Збройних сил України.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Гелікоптер був арештований у межах розслідування кримінального провадження у березні 2023 року.

За рішенням військового командування ЗСУ, для забезпечення виконання бойових завдань однією з частин було здійснено примусове відчуження гелікоптера.

Це повітряне судно належало підконтрольній колишньому депутату юридичній особі.

Жеваго використовував його в особистих цілях під час перебування в України.

У вересні 2019 року ДБР заочно оголосило Жеваго підозру в розтраті коштів банку «Фінанси та Кредит».

15-го травня 2023 року в НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди у 2,7 млн дол. керівництвом і суддями Верховного Суду.

За версією слідства, хабар був за ухвалене 19 квітня 2023 року Великою палатою ВС рішення у справі про визнання законності придбання в 2002 році пакета акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату компанією Ferrexpo, одним із акціонерів якої є Жеваго.

У пресслужбі Жеваго заперечують його причетність до надання хабара голові чи суддям ВС.

3 серпня НАБУ і САП повідомили власнику групи «Фінанси і кредит» про підозру у наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду в обмін на рішення на його користь у господарській справі. Кваліфікація: ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

У НАБУ пояснили, що, оскільки Жеваго на момент скоєння злочину і дотепер перебуває у Франції, про підозру йому повідомили в межах міжнародної правової допомоги




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя