<

Хорватія передала Україні гелікоптери Мі-8

12:38 | 20.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
93
/ Коментарі відсутні

Влада Хорватії передала Україні всі гелікоптери Мі-8, про надсилання яких оголошувала раніше.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі зі своїм хорватським колегою Маріо Баножичем.

«Ми цінуємо непохитне прагнення Хорватії допомогти Україні, і ми бачимо це у ваших численних пожертвах військового обладнання, включаючи всі ваші гелікоптери Мі-8 і передове розгортання ваших сил у бойових групах НАТО в Польщі, Литві та Угорщині, а також у ваших пожертвах на гуманітарну допомогу. І все це робить реальні зміни в боротьбі України за свободу», — сказав Остін.

Про плани передати Україні гелікоптери Мі-8 у Хорватії говорили ще наприкінці 2022 року. Видання Jutarnji list із посиланням на власні джерела писало, що йдеться про 14 одиниць — дванадцять Мі-8МТВ-1 і два Мі-8Т.

За даними медіа, уряд Хорватії сподівався натомість отримати від США більш сучасні вертольоти Black Hawk. Так і сталося — два гелікоптери Загребу подарував Вашингтон, і ще два Хорватія купила за 55 мільйонів доларів.

Мі-8 — це радянський багатоцільовий вертоліт, розроблений на початку 1960-х років. Мі-8Т — транспортно-десантна модифікація цієї моделі. А ось Мі-8МТВ-1 — це модифікація з двигунами ТВ3-117 ВМ, яку почали серійно випускати у 1988 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя