<

На пільгове медичне обслуговування волинян чорнобильців виділили 7, 4 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:02 | 31.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

На пільгове медичне обслуговування волинян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, у 2014 році виділили 7, 4 мільйонів з обласного бюджету.

Про це під час брифінгу у департаменті соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації повідомила заступник директора департаменту соцполітики Волинської ОДА Оксана Гобод, – пише інформаційне агентство Волинські Новини

З її слів, майже 7 з половиною мільйонів гривень, виділених з бюджету області на медицину для чорнобильців, дали можливість відшкодувати витрати по 14345 заявах за придбані лікарські засоби за пільговими рецептами лікарів та по 764 заявах за послуги щодо зубопротезування.

Так, середній розмір виплати по ліках на одну особу становить 458 гривень, по зубопротезуванню – 923 гривні.

Найбільші на Волині суми виплат – у Камінь-Каширському, Любешівському, Маневицькому районах та у Луцьку. Вони становлять 6-8 тисяч гривень на одну особу. Громадяни, яким відшкодували значні кошти, потребують постійного лікування із застосуванням дорогих медичних препаратів.

Нагадаємо, з першого вересня 2014 року розпочала діяти програма «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На виконання програми з державного бюджету надійшло 2, 08 мільйона гривень.

З метою забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних призначень, департаментом соціального захисту населення здійснено розподіл коштів між лікувальними закладами області.

Впродовж чотирьох місяців 2014 року Волинською обласною клінічною лікарнею закуплено лікарських засобів та виробів медичного призначення на мільйон 375 тисяч гривень та надано медичну допомогу 36 постраждалим особам. Проведено високовартісні операції заміни суглобів, імплантації штучного клапана, коронарне шунтування.

У Волинському обласному дитячому ТМО надали медичну допомогу одній онкохворій дитині, на лікування якої витрачено 38,4 тисячі гривень.

В обласному онкологічному диспансері пролікували 41 особу на загальну суму 302, 18 тисячі гривень. Поряд із цим, департаментом укладено договори щодо лікування онкологічних захворювань ще у 34 постраждалих громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер