<

На межі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства: Зеленський посеред ночі звернувся до світу через обстріл росіянами ЗАЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:05 | 4.03.2022 / Новини / , , , , /
Перегляди
473
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія вперше в історії людства вдалася до ядерного терору під час ведення загарбницької війни проти України.

Таку заяву глава держави зробив під час терміново звернення уночі 4-го березня. 

“Жодна держава, окрім Росії, ніколи не обстрілювала атомні енергоблоки. Вперше в історії людства держава-терорист вдалася до ядерного терору”, – наголосив Президент.

Очільник держави вважає, що це цілеспрямований обстріл.

“Російські танки розстрілюють атомні блоки. Це танки, обладнані тепловізорами. Тобто вони знають, куди стріляють. Вони до цього готувалися”, — зазначив Президент.

Зеленський нагадав, що російські пропагандисти уже погрожували “засипати світ ядерним попелом”.

“Тепер це не загроза. Тепер це реальність. І ми не знаємо, чим закінчиться пожежа на станції, коли буде вибух або коли його не станеться, дай Боже. Ніхто цього не прорахує до кінця”, – застеріг український Президент.

Зеленський наголосив, що українські охоронці станції тримали атомну станцію у безпеці, щоб ніхто не міг її захопити, замінувати і шантажувати потім ядерною катастрофою увесь світ.

“Треба зупинити російських військових!” – закликав світову спільноту президент України.

Володимир Зеленський розповів, що зв’язався з міжнародними лідерами через обстріл Запорізької АЕС й попередив їх, що горить найбільша атомна електростанція Європи й закликав не допустити “кінця Європи” через загрозу вибуху.

“Там шість енергоблоків. В Чорнобилі вибухнув один енергоблок. Ми зв’язалися з нашими лідерами, з партнерами, я говорив вже з Шарлем Мішелем, Шольцом, Дудою, Байденом. Ми зв’язалися з головою МАГАТЕ Гросі, а також прем’єр-міністром Великої Британії Джонсоном.

Європа зараз повинна прокинутись! Горить найбільша атомна станція Європи, прямо зараз розстрілюють атомні блоки. Це танки, обладнані тепловізорами, тобто вони знають, куди стріляють, вони до цього готувались”, – зауважив український лідер. 

Він звернувся до всіх українців та європейців, які знають, що таке слово «Чорнобиль». Це була глобальна катастрофа.

«Росія хоче це повторити й вже повторює… Але у 6 разів більше. Європейці, прокиньтесь, будь ласка, говоріть своїм політикам. Російські війська обстрілюють атомну станцію в Україні, Запорізьку АЕС в Енергодарі. Там 6 енергоблоків, у Чорнобилі вибухнув один енергоблок», – наголосив Президент.

До речі, один із моментів влучання ворога у Запорізьку АЕС потрапив на відео:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця