<

Коронавірус: розповіли, які заходи профілактики та недопущення поширення хвороби вживають на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 26.02.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Станом на 26-те лютого в Україні не зафіксовано жодного випадку COVID-19. Всі служби скоординовано працюють над тим, щоб не допустити потрапляння вірусу на територію України.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Волинянам рекомендують дотримуватись стандартних рекомендацій ВООЗ щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ:

  • Частіше мити руки;
  • уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • менше контактувати з живими тваринами та не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

У Волинській ОДА зазначають, що в області проводяться усі необхідні превентивні заходи з недопущення потрапляння на територію області та країни в цілому, вірусу COVID-19. На пунктах пропуску проводяться температурні скринінги, підготовлені місця перебування людей у разі виявлених ознак захворювання, чергують карети швидкої допомоги, дві медичні бригади у Луцьку та Ковелі знаходяться у стані готовності для перевезення хворих.

Ці та інші профілактичні заходи недопущення поширення коронавірусу обговорили 26-го лютого в ході засідання тимчасової протиепідеміологічної комісії під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Світлани Мишковець.

«Частіше мити руки, уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, менше контактувати з живими тваринами та не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження і головне – НЕ ПАНІКУВАТИ. Адже в Україні не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус, – наголосила на початку засідання Світлана Мишковець. – Ми усі повинні спрацювати на випередження, об’єднати зусилля та не допустити захворюваності наших громадян».

Щодо готовності медичної галузі до викликів захворювання COVID-19 доповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк. За його словами, приймати людей із підозрою на коронавірус готові обласна інфекційна лікарня та деякі районні інфекційні відділення, також в обласному перинатальному центрі є спецпалати, в яких зможуть перебувати вагітні із підозрою на захворювання.

«Увесь медичний персонал має усі необхідні засоби захисту, ознайомлені з алгоритмом дій при виникненні загрози. Окрім цього, в Луцьку та Ковелі організовано дві бригади медиків для перевезення хворих. Лікарі цих швидких забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту: ізоляційними халатами або костюмами біозахисту, респіраторами класу захисту не нижче FFP2, захисними окулярами, рукавичками медичними нітриловими та масками медичними, – розповів Ігор Степанович. – Ми знаємо, що робити та як. Головне не піддаватися паніці. Окрім цього, сьогодні з 8:00 ранку на усіх митних постах в області чергують карети швидкої допомоги».

Як розповіла представниця Волинської митниці Тетяна Кравець, від учора на волинських митних постах проводяться усі необхідні профілактичні процедури.

«Температурні скринінги проводяться у всіх, хто перетинає кордон на волинських митних постах. Митний пост «Ягодин» інфраструктурно розвинений, відтак є можливості проводити усі превентивні заходи в повному обсязі. На імпортній стороні є адмінприміщення, де передбачена окрема ізольована кімната з окремим входом та умивальником, де може перебувати людина, яка повернулася із закордону та у якої виявлено ознаки захворювання, вирішується питання про встановлення біотуалету, – розповіла Тетяна Іванівна. – Залізничний пост «Ягодин» не є пасажирозавантаженним. Ходить там лише один потяг «Варшавський», робить технічну зупинку. Але на випадок виявлення підозрілих осіб черговий автомобіль перевезе хворих на «Ягодин» автомобільний, де є облаштована ізоляційна кімната. Відстань між пунктами пропуску 5-7 кілометрів.

Щодо митного посту «Устилуг», який у порівнянні з «Ягодином» менш інфраструктурно не розбудований, однак там обладнано два вагончики прикордонників, які можуть бути використанні в разі потреби для тимчасових ізоляцій. Не повинні ми забувати й про білоруський кордон (митний пост «Доманово» де за потреби будуть розгорнуті ізолятори та проводитиметься температурний скринінг осіб з підозрою на захворювання».

За словами учасників засідання, в області максимально розгорнута профілактична кампанія з недопущення проникнення та поширення коронавірусу на території України.




один коментар
  1. Надіюсь що в Нововолинську усіх з підозрою на вірус буде оглядати особисто заслужений лікар України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця