<

В Іваничівській лікарні встановили кисневу станцію за майже 5 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:56 | 3.02.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
576
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській багатопрофільній лікарні встановили і вже запустили в роботу кисневу станцію. Генератор може одночасно обслуговувати біля ста пацієнтів.

Вартість кисневої станції – 4 мільйони 787 тисяч гривень. Про це йдеться на офіційній сторінці медзакладу у фейсбуці.

Зазначають, що Іваничівська багатопрофільна лікарня закупила кисневий медичний генератор MAS-OXY-2X22-74-R-1-1-1 ще в грудні 2021 року. І вже 1-го лютого, після завершення робіт зі встановлення станції, її частково запустили киснем для 71 кисневої точки у відділеннях медзакладу.

“Перевага кисневої станції в тому, що вона повністю незалежна і виробляє кисень з навколишнього повітря. Станція буде працювати за таким чином: є компресори і адсорбер, який забирає гази з повітряної суміші і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі він стискається і через кисневу магістраль, до якої під’єднана станція подається до будівлі”, – йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що така киснева станція подає до 500 літрів кисню у хвилину. За підрахунками, цього кисню вистачить для близько 100 пацієнтів.

Директор лікарні Алла Баранчук відзначила, що зараз у закладі є 125 ліжок для хворих на COVID-19, і з них 60% заповнених хворими, серед них, зокрема є 15 дітей. Тому, за її словами, цей генератор був досить важливим саме тепер, коли різко зросла кількість виявлених випадків на коронавірусну інфекцію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця