<

На ремонт кабінету в Іваничівській лікарні з бюджету громади виділили понад 2 мільйони гривень

19:09 | 4.09.2023 / Іваничі, Новини / , , , /
Перегляди
3122
/ коментарі 2

В Іваничівській лікарні незабаром встановлять сучасний комп’ютерний томограф. Однак, для цього необхідно відремонтувати кабінет, у якому він працюватиме. Для цього з бюджету громади виділили понад 2 мільйони гривень.

Комп’ютерний томограф Іваничівській лікарні закупляє Світовий банк. Загалом для медзакладів України мають передати 23 КТ, проте лише один для Волинської області, й він призначений для лікарні в Іваничах. Про це стало відомо 30-го серпня під час чергової сесії селищної ради.

Проте, як зазначила головний лікар медзакладу Алла Баранчук, Постачання апарату не буде до тих пір, поки не буде спеціального приміщення, яке відповідатиме усім вимогам Міністерства. У ньому й працюватиме надалі цей томограф. Однак, наразі відповідного кабінету не має. Зробили лише проектно-кошторисну документацію й експертизу в Києві. Для ремонту приміщення під КТ, за словами Алли Баранчук, необхідно 2 мільйони 41 тисячу 757 гривень.

“Ми цей КТ дуже давно чекали. Вже й надію втратили, що таки його отримаємо. Але це таки станеться. До нас приїжджали представники Міністерства та постачальника й оглядали приміщення, передбачене для КТ. Якби воно не підійшло по параметрах, то нам би його не дали. Потім ми подали документи на проектно-кошторисну документацію, яку зробили в Луцьку. Вона пройшла експертизу в Києві, де її трішки відкоригували. Тепер, ми маємо йти на тендер.

Кабінет КТ – це спеціальне приміщення, яке вимагає дуже багато висновків і є чимало вимог до нього, зокрема, має бути радіаційна безпека. Ми маємо всі експертні оцінки, як і вимагається”, – запевнила Алла Баранчук.

Депутати поцікавились, чому ремонт приміщення кабінету такий дорогий. Адже, ймовірно, можна було й дешевше його відремонтувати.

Однак очільниця медзакладу пояснила, що ціна встановлена відповідно до проектно-кошторисної документації й затверджена в Києві, тому не підлягає ніякій корекції. До того ж, мовляв, дорогі будматеріали і якісна спеціальна витяжка, яку потрібно встановити в цьому кабінеті.

Також Алла Баранчук наголосила, що підготувати приміщення для встановлення комп’ютерного томографа мають до 20-го жовтня. Адже саме тоді орієнтовно має відбутися доставка апарату. Тож часу лишилося обмаль.

Після обговорення депутати таки погодили виділення коштів для встановлення КТ.




коментарів: 2
  1. Це круто…..і не важливо які кошти, важливо щоб хороша апаратура була в Іваничівської лікарні, громаді. Молодці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок