<

В Іваничівській громаді триває обговорення змін щодо черговості виділення землі: що думають мешканці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:26 | 23.06.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
1259
/ коментарі 4

В Іваничівській громаді наразі активно обговорюється Проєкт надання земельних ділянок громадянам у власність для ведення особистого  селянського господарства. БУГ поцікавився думкою мешканців і як вияснилося, більшість з опитаних – проти цього рішення. Хоча є й ті, хто його підтримує.

Нагадаємо, першочергове право на отримання землі тут хочуть надати медикам й освітянам.

В громаді чимало охочих отримати й приватизувати земельні ділянки. Дехто поспішає належним чином оформити свої городи, які обробляють роками, інші прагнуть отримати дозволених законодавством 2 гектари землі на ведення сільськогосподарських робіт. Через кілька тижнів відкривається ринок землі, тому мешканці й активізувалися.

Оскільки претендентів чимало, а вільних ділянок обмаль, то керівництво громади вирішило запровадити Положення про порядок надання земельних ділянок громадянам у власність для ведення особистого  селянського господарства за рахунок земель комунальної власності на  території сільради.

Відповідно до цього документу, працівники закладів культури, освіти та медицини, які проживають і працюють на території Іваничівської громади, могли б отримати першочергове право на надання земельної ділянки на рівні з учасниками АТО.

Що цікаво, спочатку Проект цього рішення внесли в порядок денний на чергову сесію селищної ради, яка відбулася 3-го червня. Однак, після розголосу в ЗМІ, вирішили спочатку затвердити План регуляторного акта, який окреслює основні правила виділення й отримання земельних ділянок, потім винести це рішення на громадське обговорення, і тільки після цього на розгляд членів земельної комісії та остаточне затвердження депутатів на пленарному засіданні.

Тоді, на сесії, голова селищної ради Лідія Томашевська запевнила, що кожен мешканець зможе прийти і висловити свою думку щодо цього рішення і, мовляв, усі пропозиції обов’язково будуть враховані.

Вона зазначила, що також першочергове право на отримання землі хочуть надати людям, які роками обробляють свої городи, аби ті могли належним чином їх узаконити. А що стосується медиків та освітян, то, за її словами, таким чином їх хочуть утримати на робочих місцях й стимулювати до праці.

Журналісти БУГу вирішили поцікавитися думкою жителів громади, щодо такої ініціативи поділу землі й опитали майже 50 осіб різного віку й статті.

І, як з’ясувалося, більшість з них – проти цього. Адже тоді, на їх думку, виходить певна дискримінація за професіями людей. І допускати цього не можна.

“Я не проти, щоб учасникам бойових дій першочергово землю давали, бо вони ризикують своїм життям. Також людям, які роками обробляють свої городи. Нехай приватизовують їх собі. Це нормально. Але виділяти медиків і вчителів – це неправильно. Я не маю нічого проти цих професій. Але чим гірші будівельники, наприклад, які фізично важко працюють, чи інші?”, – зауважив Денис.

Мешканці обурюються, що поки дадуть землю медикам, освітянам й учасникам АТО, то їм самим вже нічого не світить. А серед них теж є багато охочих отримати ділянки і вирощувати там якісь овочі. Мовляв, так можна зекономити на покупці продуктів.

І навіть серед освітян і медиків є ті, хто проти цього рішення. Кажуть, що не хочуть сваритись з односельчанами, аби вони дивилися на них скоса й проклинали їх.

Хоча, звичайно, є й ті, які підтримують такий поділ землі. Вони стверджують, що освітяни і медики, – це достойні люди, від яких багато чого залежить в житті людини. А тому, як ніхто інший заслуговують на земельну ділянку.

Також знайшлися люди, яким просто всерівно. Мовляв, хай роблять, що хочуть.

Як би там не було і хто б, що не казав, але остаточно це питання ухвалюватимуть депутати селищної ради, ймовірно, на наступному пленарному засіданні. 




коментарів: 4
  1. Ви покажіть мені тих АТОшників ,що взяли землю і на ній працюють самі.Як правило взяли продали.
    Добре якщо здали в оренду.Так буде з лікарями і вчитилями. Весь ажіотаж через впровадження нікчемного неконституційного ринку землі. Земля належить усім громадянам держави,а тимчасово, тим хто виявив бажання на ній працювати.

  2. Ви покажіть мені тих АТОшників ,що взяли землю і на ній працюють самі.Як правило взяли продали.
    Добре якщо здали в оренду.Так буде з лікарями і вчитилями. Весь ажіотаж через впровадження нікчемного неконституційного ринку землі. Земля належить усім громадянам держави,а тимчасово, тим хто виявив бажання на ній працювати,незалежно від професій

  3. “справедливий”, потрібно бути справедливим. Мій син АТОшник і йому виділили 1га землі в той же час, коли іншим (тещам,сестрам та іншим родичам “сильних світу цього”) по 2га (це минула влада селища). Так, мій син здав землю в оренду,тому що і надалі служить в ЗСУ. А коли вернеться додому чим буде займатися? Що в селищі є робота? І, до речі, землі під будівництво йому не виділили, хоча він один з перших АТОшників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер