<

Делегація з Польщі завітала у село Литовеж Іваничівського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 14.09.2015 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

12-го вересня в село Литовеж Іваничівського району, що межує з Львівською областю, прибула делегація з гміни Мірче Республіки Польща. Польські делегати мали змогу оцінити економічний розвиток села, ознайомитися з українською культурою, побувавши на святі «Обжинки».

Очільник Литовезької сільської ради Іван Іванчук давно налагодив співпрацю з керівниками гміни Мірче, на разі працюють над спільним проектом з покращення якості, будівництва доріг з нашої сторони та стадіонів зі сторони поляків.

«Запрошувати представників сусідньої держави на свято вже стало доброю традицією. Ми співпрацюємо з 2012-го року, їздимо до них на урочисті події, відповідно, кличемо їх до себе», – говорить голова сільської ради Литовежа.

Цього разу в Іваничівський район прибули заступник вуйта гміни Мірче, представник освіти, депутат та голова ради гміни, директор центру зайнятості Грубешова. На свято «Обжинків» також приїхали голови сільських рад, громади яких проголосували за територіальне об’єднання з центром в Литовежі. Пісенний подарунок гостям зробили художні колективи із Заставного, Заболотець та місцевий ансамбль, який має звання народного. Запросили і духовий оркестр з Нововолинська. Свято тривало до 20-ї години.

Сільський голова Іван Іванович каже, що поляки до об’єднання громад відносяться позитивно, адже вони вже через це пройшли, хоч такий процес в Польщі триває до цих пір. На святкуванні обговорили подальші кроки у співпраці. До речі, в Литовежі є громадська організація «Розвиток» районного значення, яка займається питаннями транскордонного співробітництва. Загалом, такі зустрічі між представниками органів місцевого самоврядування сприяють обміну кращими традиціями та надбаннями в галузі культури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця