<

«Тим же шлангом качають хімікати і воду, яку споживають діти» – мешканці села скаржаться на роботу ТзОВ «П’ятидні»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 10.05.2018 / Іваничі / /
Перегляди
10
/ 1 коментар

До інтернет-видання «БУГ» звернулися мешканці села Заставне Литовезької ОТГ, які стурбовані ситуацією через викачування води з водонапірної башти сільгосптехнікою ТзОВ «П’ятидні».

Люди стверджують, що трактори возять ядохімікати, а тоді тим самим шлангом набирають воду з водонапірної башти у Заставному.

«Проводиться набір води із харчової водонапірної вежі, яка використовується для харчування школярів, цю воду також використовують мешканці будинків. Проблема не вирішується упродовж 5-ти років. Вони набирають воду у бочки по 12 тонн. Буває, діти в школі не харчуються, тому що немає води, прибиральниці носять відра з криниць, щоб помити в школі, а на 2-му поверсі в туалеті теж води нема, коли «П’ятидні» возять ці цистерни.

Вежа вже похилена. І взагалі, там доріжки такі вузькі – техніка ними їздить. Хіба має право їздити ними? Це дорога, якою діти йдуть до школи. Також тракторами зламано паркан.

Ключі від башти директор школи надає цим хлопцям. Там був пожежний гідрант, його обрізали у вересні минулого року, тому що їм погано було трубу насаджувати – «вушка» заважали.

Воду зазвичай беруть вранці – 7-9-та година – не менше 3-4 трактори, а буває 7-8. Чи має право техніка, яка контактує з ядохіміктами, їздити селом, а тим паче під школою?», – цікавляться обурені жителі села.

Вони розповідають, що ТзОВ «П’ятидні»  набирає воду за угодою з місцевим комунальним господарством, створеним в Литовезькій ОТГ.

Оскільки з його керівником, а також головою громади зв’язатися так і не вдалося, чи є укладений договір щодо набору води та дозвіл санепідемстанції у ТзОВ «П’ятидні» «БУГ» запитав у старости села Заставне Ольги Райко та в директора навчального закладу Анатолія Куницького, проте ніхто з них не дав конкретної відповіді.

«Башта стоїть на балансі комунального господарства, утвореного в Литовезькій ОТГ – це окрема юридична особа. Вони постійно проплату проводять. Працівники приїздять тракторами з чистими бочками, там нема ніяких хімікатів та оприскувачів – то категорично! Тому що за цим слідкує керівник комунального господарства. Він з ними домовляється, вони йому проплачують кошти.

Башта збиткова, бо дає воду тільки на школу і ще на 5 будинків. Щоб через набір води «П’ятиднів» вода в школу не постачалася – такого ніколи не було, тому що це на контролі директора навчального закладу.

Башта стара, вона практично буде зноситися і в цьому році ми поставимо нове обладнання», – повідомила Ольга Райко.




один коментар
  1. Ось вам і “рехформи” в дії. По суті башта в аварійному стані – доки не гепнула комусь на голову, то потрібно ще трішки “зкосити” бабла !!! Мешканці нехай не хвилюються – все це ПІД КОНТРОЛЕМ у директора та старости. Вони ж місцеві, свої та і зановореформовані. Нова влада знає що робить!..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця