<

В Литовежі ЦНАП та амбулаторія запустили сонячні електростанції на своїх дахах

09:06 | 3.04.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
280
/ коментарі 2

У Центрі надання адміністративних послуг та амбулаторії загальної практики сімейної медицини Литовезької сільської ради запрацювали сонячні електростанції потужністю 20 кВт кожна.

Для будівництва сонячних електростанцій були використані небюджетні кошти, фінансування забезпечив народний депутат України, уродженець Литовежа, Андрій Герус.

СЕС також обладнані гібридними інверторами та акумуляторними батареями, щоб забезпечити безперебійну роботу закладів у разі відсутності електропостачання із мережі.

Сонячні електростанції із накопичувачами забезпечать безперервне надання адміністративних та медичних послуг мешканцям Литовезької та сусідніх громад у разі блекаутів чи планових відключень електроенергії. Важливо також, що СЕС суттєво заощаджуватимуть бюджетні кошти громади, адже тепер установи купуватимуть на 50-100% менше електроенергії із мережі. Для громади це додаткових 300 тис. гривень в рік. За 25-річний період експлуатації СЕС очікувана економія на сплаті електроенергії буде близько 8 млн грн.




коментарів: 2
  1. Всю цю техніку потрібно вміти правильно обслуговувати. Інвертори, акумулятори, електроніку… Без цього вона працювати не буде. Але, при правильній експлуатації – шкірка вичинки варта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок