<

Павлівка на раритетних фото 1918 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 12.08.2017 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Під час першої світової війни населення Порицька (в 1951 році цей населений пункт перейменували в Павлівку, – ред.) зазнало багато лиха. Влітку 1915 року містечко окупували австро-німецькі війська, які перебували тут до кінця 1918 року, тобто аж три роки. 

На сайті фотоархіву Австрійської національної бібліотеки опубліковані цікаві фотографії Порицька часів весни 1918 року, – пише ВолиньPost.

В кінці XIX століття в Старому Порицьку було 105 домів і 643 жителі, дерев’яна церква на місці старої і початкова школа.Під час Першої світової війни згоріла частина резиденції Чацьких, яка так і не була відбудована.

У спадок Перша світова війна залишила нам багато фотографій, які сьогодні навіть усі не оцифровані. Відомо, що Першу світову війну знімало всього дев’ятнадцять військових фотографів, велика частина з них була родом із Франції, кілька фотографів з Німеччини, Австрії і ряду інших країн. Було знято кілька десятків тисяч фотографій, велика частина з них чорно-білих і кілька тисяч кольорових.

Завдяки таким чорно-білим фото Першої світової війни, ми маєо змогу уявити, як виглядали міста та села Волині, які там були присутні пам’ятки. Звичайно фотографи не ризикували знімати на передовій під час бою, тому більшість фотографії зроблені в хвилини затишшя на війні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця