<

Не буде світла, не буде й води: в Іваничах на випадок тривалої відсутності електроенергії розробили схему роздачі води

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 1.12.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
355
/ Коментарі відсутні

Якщо протягом тривалого часу в Іваничівській громаді не буде електроенергії, то заодно й не буде централізованого водопостачання. Воду можна буде набрати в тари. Для цього в селищі функціонуватимуть пункти роздачі води.

В разі відсутності електроенергії протягом 24 годин, подачу холодної питної води в Іваничівській громаді буде призупинено у зв’язку з технічною неможливістю приймання нечистот. Про це заявив начальник Виробничого управління житлово-комунального господарства Олександр Істомін під час засідання постійних комісій селищної ради, які передували черговій сесії.

Однак він запевнив, що жителі громади без води не залишаться, адже вона життєвонеобхідна. За його словами, ЖКГ розробило схему роздачі води для її набору у ємності. Її можна буде отримати з 09:00 до 16:00 біля центральних водонапірних веж. Аби вони могли працювати і качати воду безперебійно, незважаючи на відсутність світла, за кошти місцевого бюджету придбають два потужні генератори.

Відтак, як інформують на офіційній сторінці ВУЖКГ смт Іваничі у фейсбуці, підприємство забезпечить роботу чотирьох артсвердловин, від яких можна буде набрати воду:

  • Артсвердловина «Безалкогольний» (слугуватиме для набору води у ємності та зможе подавати воду жителям вул. Валова буд. 6, 8, 16, 18, 22, та частину вул. Заводська).
  • Артсвердловина «Хлібозавод» (слугуватиме для набору води у ємності).
  • Артсвердловина «РТП» (слугуватиме для набору води у ємності).
  • Артсвердловина с. Соснина (зможе подавати воду населенню у звичному режимі, за умови заповнення башти за допомогою електрогенератора; також може слугувати для набору води у ємності).

Окрім цього, у разі тривалої відсутності електропостачання буде створено три додаткові пункти роздачі води. Два з них – на вулиці Грушевського: поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку й навпроти ринку «Гостинець» та ще один поблизу залізничного вокзалу, що на вулиці Залізничній.

“За наявності ємностей для води, водовозів, або будь-якого іншого транспортного засобу, призначеного для утримання, перевезення й роздачі питної води буде створено додаткові пункти роздачі води. Перший – буде розташований поблизу пам’ятника Т.Г. Шевченку, по вул. Грушевського. Забір води здійснюватиметься з Водонапірної башти «Безалкогольний».

Другий пункт роздачі води буде розташований навпроти ринку «Гостинець» по вул. Грушевського. Забір води здійснюватиметься з Водонапірної башти «Хлібозавод». Третій пункт роздачі води буде розташований поблизу залізничного вокзалу, по вул. Залізничній. Забір води здійснюватиметься з Водонапірної башти «РТП»”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця