<

Без електрики внаслідок російської атаки залишилися більш як мільйон споживачів

23:05 | 23.03.2024 / Новини / /
Перегляди
83
/ Коментарі відсутні

Без електропостачання внаслідок російської атаки залишилися понад мільйон споживачів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Укрінформ.

За її словами, зараз енергетики намагаються відновити подачу електрики там, де це можливо.

“Атака, яка була завдана росіянами вчора і сьогодні вночі, ми бачимо, що основним їх обʼєктом є енергетична система. І вчорашня їх атака була однією з наймасштабніших від початку війни, тому що одночасно було завдано значних уражень багатьом обʼєктам по всій території України. Це обʼєкти генерації, обʼєкти системи розподілу, системи передачі електроенергії, в реультаті чого більше мільйона споживачів залишилися без електроенергії”, – зазначила Гринчук.

У багатьох регіонах це вдалося, проте в Харкові, Харківській області, регіонах, де були великі ураження, застосовуватимуться погодинні відключення.

“Є регіони, Харків, Харківська область, де ураження були надзвичайно великими. Тому відновити швидко не вдається. Однак ми робимо все можливе, і на сьогодні там залишаються понад 200 тисяч споживачів без електрики, за останні години заживили 50. Але у Харківській області, Харкові можливі погодинні відключення, не просто можливі, вони будуть для того, щоб забезпечити справедливий розподіл енергії до всіх споживачів”, – підкреслила заступниця міністра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота