<

На Іваничівщині через борги за електроенергію 4 села – без води. Коментар директора філії «Волиньобленерго»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 19.09.2018 / Іваничі / , , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

У  Грядівській сільській раді Іваничівського району, куди входить 5 сіл, люди залишилися без водопостачання.

Іваничівська філія ПрАТ «Волиньобленерго» припинила постачання електричної енергії на водонапірну башню. Причиною стали 60 тисяч гривень заборгованості.

Жителі Гряд, Кропивщини, Тишкович, Хренова несправно платять за надані послуги. Найбільше споживачів, що здійснюють оплату несвоєчасно, – у селі Тишковичі, повідомляють в місцевому комунгоспі. Там кажуть, що води в людей немає з 17-го вересня.

Мешканці села Низкиничі натомість отримують послуги водопостачання в місті Нововолинськ.

Сільська рада та комунальне підприємство у кожному із 4-ох сіл збирають гроші з боржників. У комунгоспі інформують, що на даному етапі вдалося зібрати 29 тисяч гривень.

«Заборгованість становить 60 тисяч гривень, а там ще ж є поточні нарахування… Є правила користування електроенергією, де чітко розписано, як треба працювати нам і споживачам. Є договір між нами і споживачем про те, як надаються ці послуги і як вони оплачуються. Ми попередили споживачів і дали термін, у який вони повинні були прийняти міри, щоб сплатити борг. По закінченню терміну попередження не було вчинено жодних дій для сплати заборгованих коштів і ми змушені були припинити постачання енергії на водобашні. Сьогодні зранку ми отримали 5 тисяч гривень, чекаємо ще на 15 тисяч», – повідомив директор Іваничівської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Андрій Самчук.

Жителі, які вчасно платять за комуналку, обурені, адже їх поставили в ті ж умови, що й боржників. Свою думку люди висловлюють у соцмережах. Кажуть, що водопостачання і так з перебоями усе літо.

У сільраді відмовилися коментувати ситуацію «БУГу», а мешканців, які мають питання, скеровують до комунальної служби.

Людям, які сумлінно сплачують за послуги, вже повідомили, скільки ще їм сидіти без води – водопостачання обіцяють відновити 19-го вересня до кінця дня.




один коментар
  1. Найлегше звалити на комунальників, яких САМІ Ж І НАБРАЛИ, тобто взяли на роботу. А комунальники як без керівництва с\ради борги “виб”ють” з боржників? Це в багатьох радах так.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер