<

Власники боргових зобов’язань України хочуть створити комітет з реструктуризації

14:35 | 9.04.2024 / Новини / /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Деякі власники українських боргових зобов’язань ведуть переговори щодо створення комітету кредиторів на тлі можливої реструктуризації заборгованості.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела, – передає Економічна правда.

За словами джерел, великі власники боргових облігацій можуть активізувати переговори щодо створення такої групи після весняних зборів Міжнародного валютного фонду, які розпочнуться 17-го квітня. Вони зазначають, що тиск часу посилюється, оскільки мораторій на погашення боргів за українськими облігаціями, наданий Україні у 2022 році, має завершитися у вересні.

Виплати за 20 мільярдів доларів непогашених міжнародних облігацій України були припинені два роки тому після вторгнення росії за домовленістю з власниками облігацій.

«Але політикам у Києві важко підтримувати фінансовий стан країни, оскільки вторгнення вступає у третій рік. Російські війська знищили міста, пошкодили енергетичну інфраструктуру, вбили десятки тисяч людей і змусили понад 10 мільйонів покинути домівки», – пише агентство.

Український уряд також бореться з невизначеністю щодо міжнародної допомоги, оскільки понад 60 мільярдів доларів військової та фінансової допомоги поки не ухвалені. З них Київ сподівався отримати 8 мільярдів доларів прямої бюджетної підтримки.

Попри цей тиск, український уряд намагається підтримувати гарні стосунки з міжнародними інвесторами, частково тому, що сподівається залучити їх до фінансування відбудови країни після завершення війни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок