<

40 щеплених: в Іваничах вакцинували від COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 15.03.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
52
/ коментарі 2

15-го березня медики Іваничівської лікарні, центру ПМСД та бригад екстреної медичної допомоги вакцинувалися від коронавірусної інфекції. Щеплення проводила Нововолинська мобільна медична бригада з вакцинації.

Перший етап імунізації від COVID-19 вакциною від британських розробників Oxford/AstraZeneca (Covishield) індійського виробництва, добровільно і безкоштовно, пройшли 40 охочих.

Серед них 21 – медик лікарні, 7 – екстреної служби, 3 – центру ПМСД, 3 – військових та ще 6 – звичайних іваничівців, які щепилися по залишковому принципу, коли лишається відкрита й невикористана вакцина (в одній порції – 10 доз).

Вакцинація від коронавірусу розпочиналася з консультації з лікарем. Охочі щепитися часто запитували, які можливі реакції організму на вакцину та якими є протипоказання. Також хтось уточнював, чи болітиме місце ін’єкції. Ще цікавилися, коли буде друга черга вакцини. Адже для вироблення стійкого ефекту від Covishield препарат необхідно вводити двічі з інтервалом 28 днів.

У свою чергу лікар, який входить у мобільну бригаду, питав в претендентів на вакцинування, чи мали вони якісь алергічні реакції, які вакцини отримували раніше, чи хворіли на коронавірус, чи є в них хронічні захворювання та як вони почуваються зараз. Також пацієнтам міряли температуру тіла.

Опісля дані про щеплення пацієнта вносили в електронну систему охорони здоров’я, яка дозволяє на вимогу сформувати довідку про те, що людина пройшла вакцинацію від коронавірусу.

Після цього пацієнти, підписували згоду на вакцинацію. І лише після цього їм вводилася сама вакцина. Насамкінець за пацієнтами спостерігали 30 хвилин.

Першою отримала щеплення проти коронавірусу директор Іваничівської лікарні Алла Баранчук. Вона вирішила не лише захистити свій організм, а й дати приклад іншим.

Опісля поспішили й інші медики. Більшість із вакцинованих медиків переконані, що щеплення – це чи не єдиний спосіб вберегти себе від коронавірусу.

«У світі продовжується пандемія, яку потрібно зупиняти. Надіюсь, що вакцинація допоможе взяти захворювання під контроль. Я думаю, якщо вдасться вакцинувати більш ніж половину населення, це може сформувати колективний імунітет.

Сумнівів робити щеплення чи ні не було жодних. Для медичного працівника щепитися потрібно обов’язково. Це дає шанс не захворіти, а якщо хвороба і вчепиться, то протікатиме в легкій формі.

Вважаю, що маю на власному прикладі показувати, що вакцина дійсно ефективна й безпечна, а робити щеплення потрібно», – наголосив один із лікарів.

Серед вакцинованих були люди різного віку, а також ті, хто вже перехворів на COVID-19. Оскільки залишалося 6 доз вакцини, то щеплення зробили й звичайним мешканцям Іванич, які виявили на це бажання.

«Зараз такий кошмар твориться в Україні та й у сусідніх областях з тим коронавірусом, що аж страшно. Кількість захворілих невпинно росте. То зараз на вакцину єдина надія на порятунок і на захист», – зазначила одна із провакцинованих мешканок селища.

До речі, для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Другу дозу щеплені отримають через 28 днів.

Нагадаємо, 25-го лютого Волинь отримала 14 200 доз вакцини проти коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам.

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня»Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції.

3-го березня від коронавірусу вакцинували медиків у Володимирі-Волинському та в Нововолинську.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер