<

Ігор Гузь закликав депутатів підтримати постанову, присвячену річниці Майдану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:21 | 18.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь 17-го лютого із трибуни Верховної Ради звернувся до колег, щоб підтримали постанову №2739, присвячену річниці Євромайдану і яка визнає Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення і національної свободи.

«Переконаний, Майдан для більшості українців – це не лише боротьба за європейський вектор, за важливі цінності. Насамперед, це – боротьба за свободу нашої країни», – зауважив він.

Депутат нагадав, що сусіди-білоруси, на жаль, за 30 років так і не змогли здобути свободу – диктатор Лукашенко притис цілий народ: 30 тисяч осіб кинули в тюрми, вбивства, насильство… Те саме зараз у Російській Федерації: люди встають з колін, але не можуть здолати Путіна.

«А ми змогли встати з колін і не тому, що політики повели, а народ повстав. Мені прикро як майданівцю, який теж минулих 5 років був у цьому залі, за те, що нам, постмайданній владі, не вдалося закрити всі проблемні питання, притягнути до відповідальності вбивць, не побудували музей Майдану і ще багато чого. Я за те, щоб ми консолідовано добилися, аби Герої на Майдані були дійсно Героями не тільки серед українців, але й серед цілого світу», – звернувся парламентар до колег у залі й закликав підтримати відповідну постанову.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця