<

«Ґвалтівникам – не місце у Раді»: Гузь звернувся до Іванісова, аби той здав мандат і не ганьбив парламент

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:18 | 3.12.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

3-го грудня з трибуни Верховної Ради нардеп Ігор Гузь звернувся до свого «горе-колеги» Романа Іванісова з вимогою скласти депутатські повноваження. Наприкінці листопада стало відомо про вирок останнього за згвалтування неповнолітньої.

БУГ повідомляв, що народний депутат від фракції «Слуга Народу» Роман Іванісов був засуджений за групове задоволення статевої пристрасті з обтяжувальними обставинами і замах на зґвалтування неповнолітньої.

Після підтвердження даного факту правоохоронцями, Володимир Зеленський заявив, що змусить депутата від «Слуги Народу» Романа Іванісова скласти мандат та покинути партію, якщо інформація про непогашення судимості підтвердиться. Про це він сказав під час зустрічі з журналістами в Очакові.

Ігор Гузь знову підняв це питання із трибуни парламенту.

“Шановні друзі, я намагався сьогодні зранку знайти в цьому залі очима Романа Іванісова, нашого горе-колегу – не бачу його. Я думаю, що він зараз дивиться трансляцію – я хочу до нього звернутись.

Романе, як тобі спалося за останні 2-3 тижні? Про що ти спілкувався з виборцями на Рівненщині? Які в тебе емоції? Чи читаєш ти соціальні мережі? Я депутат-мажоритарник і я хочу сказати: за останні два тижні десятки й сотні моїх виборців до мене звертаються з простим питанням:

«Як мені перебувати в цьому залі з людиною, яка гвалтувала жінку, яка приховала це, яка брехала своїм виборцям у червні-липні цього року? Як ця людина буде виходити за трибуну? Що вона буде говорити?»

Люди кажуть наступне: сьогодні будь-який гвалтівник, який гвалтує, скаже: «Пройде час і я теж пройду до парламенту. Я буду писати закони, я буду вчити моралі і колег депутатів, і виборців» і так далі…”, – висловився нардеп.

Парламентар наголосив, що вважає, що Іванісов повинен здати мандат, адже ганьбить парламент.

“Це – персональна відповідальність! Морально-етична відповідальність – чи далі знаходитись у цьому залі чи скласти мандат. Я особисто вважаю, переконаний, що не лише я – мільйони людей, яких сьогодні запитати «Чи може працювати в парламенті людина, яка вчинила такий злочин? Чи має вона моральне право приїзджати на свій округ, приховавши це перед виборами і дивитися людям в очі? Чи має така людина право до цього часу не покаятися, ні вибачитися?». Я вважаю, що ні.

Я навіть не знайомий з паном Іванісовим. Я вважаю, що ця людина має здати депутатський мандат і не ганьбити український парламент.

Тому… Романе, я знаю, що ти дивишся цю трансляцію… Здай мандат, не ганьби парламент”, – наголошує Ігор Гузь.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/3931956670163402/

Зазначимо, 3-го грудня, близько 11-ї години, як передають Українські Новини, Романа Іванісова виключили зі складу фракції «Слуга Народу». Перед цим виключили ще двох нардепів – монобільшість скоротилася до 249 осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця