<

Готуємо другий етап евакуаційної місії з «Азовсталі» – Зеленський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:04 | 8.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

Україна готує другий етап евакуаційної місії з Азовсталі – поранених та медиків, також йде робота над тим, щоб вивести з заводу військових. 

Про це у вечірньому відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Окрім цього готується продовження роботи гуманітарних коридорів для мешканців Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

“Готуємо зараз другий етап евакуаційної місії – поранених і медиків. Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні. Безумовно, працюємо й над тим, щоб вивезти наших військових. Усіх героїв, які захищають Маріуполь. Це надзвичайно складно. Але важливо.

Впевнений, усі розуміють головну причину цієї складності, а також де ця причина перебуває. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємося. Щоденно шукаємо такий дипломатичний варіант, який може спрацювати”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що також готується завтра й продовження роботи гуманітарних коридорів для всіх мешканців Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

Він подякував командам Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Об’єднаних Націй, які допомогли провести перший етап евакуаційної місії з «Азовсталі».

За його словами, вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей.

“Фактично ми вивели цивільних із «Азовсталі»”, – сказав Зеленський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця