<

Ексдепутати з опзж Шуфрич і Суркіс увійшли до складу Національного олімпійського комітету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:11 | 18.11.2022 / Новини / /
Перегляди
194
/ 1 коментар

Депутатів від забороненої нині проросійської політсили опзж Нестора Шуфрича й Григорія Суркіса включили до складу членів Національного олімпійського комітету.

Президентом НОК став міністр Вадим Гутцайт. Про це повідомляє Українська правда.

На ХХХVII звітно-виборній асамблеї НОК за кандидатуру Гутцайта віддали голоси 123 делегати. На посаду претендували ще двоє кандидатів: Жана Беленюка підтримали 22 людини, за Ігоря Малинського віддали 2 голоси.

На Генасамблеї також обрали нових членів НОК на період 2022-2026 рр. Зокрема, обрано Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук, Лілію Подкопаєву та інших. За це рішення віддали 99 голосів, проти – 11, утримались – 4.

До персонального складу членів НОК України включили представників Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича та Олену Садовничу й представників Федерації плавання Андрія Власкова та Віктора Міця. За це рішення віддали 94 голоси. Проти – 6 голосів, утримались – 9.

Вадим Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992-го року в Барселоні, тренер і президент Федерації фехтування України. З 2018-го. був директором Департаменту молоді та спорту КМДА, з 4-го березня 2020-го року – міністр молоді та спорту України. 2019-го був кандидатом у нардепи від партії “Слуга народу”.




один коментар
  1. І як простий народ може думати про ВР ,де колаборанти займають теплі місця і війна їх геть не зачіпає .Совок -він залишився совком .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця