<

Білорусь віддала Росії 32 вагнерівців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:43 | 15.08.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Білорусь віддала 32 із 33 затриманих раніше бійців ПВК «Вагнера» Росії. Одного затриманого залишили, адже в нього білоруське громадянство.

Про те, що бійців “Вагнера” повернули на російську територію повідомила Генпрокуратура Російської Федерації, інформує Інтерфакс-Україна, – передає 24 канал.

“Відповідно до клопотання Генпрокурора Росії Ігоря Краснова від 5 серпня 2020 року у порядку, передбаченому Мінською конвенцією про правову допомогу, 32 громадянина Росії, які раніше були затримані на території Російської Федерації, перетнули російський кордон та перебувають на території Росії”, – йдеться у повідомленні Генпрокуратури РФ.

Офіс генпрокурора просив екстрадувати вагнерівців до України

Зазначимо, що раніше Офіс генерального прокурора України звернувся до прокуратури Білорусі з запитом про видачу 28 вагнерівців, яких затримали під Мінськом. Серед них також є 9 громадян України. Усіх 28 бойовиків підозрюють в участі в терористичній організації. Вони брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків.

Коротко про затримання вагнерівців:

  • 29 липня 32 бойовиків проросійського угрупування “Вагнера” затримали біля Мінська, одного спіймали на півдні країни.
  • За словами білоруської влади, метою перебування вагнерівців у країні була “дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії”.
  • Натомість російська влада, яка формально не має відношення до бойовиків, запевнила: Білорусь була лише відправною точкою для вагнерівців до Стамбула. Бойовики, мовляв, просто затрималися на довше, бо не встигли на літак.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа