<

Байден та Макрон говорили з Путіним про Україну: як минули перемовини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:05 | 13.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
609
/ коментарі 3

12-го лютого президент Росії Володимир Путін провів два раунди переговорів – із президентом США Джо Байденом та главою Франції Емманюелем Макроном.

Головною темою була Україна та російська агресія. Громадське розповіло про основні результати перемовин.

Розмова Путіна з Макроном, яка відбулася першою, тривала майже півтори години. У Росії заявили, що ініціювала її французька сторона як продовження попередньої зустрічі президентів.

У Кремлі за підсумками розмови заявили, що Путін знову скаржився «на відсутність змістовної реакції США та НАТО» на російські ініціативи. Йдеться про так звані гарантії безпеки – пропозиції РФ не розширювати НАТО на схід і не включати до Альянсу держави, які раніше входили до СРСР, зокрема Україну.

Окрім того, Росія заявила про небажання західних країн «підштовхнути київську владу до виконання Мінських домовленостей», а перемовини політичних радників «нормандської четвірки» 10 лютого у Берліні назвали безрезультатними.

Путін заявив Макрону про «провокаційні спекуляції» щодо можливого повномасштабного російського вторгнення в Україну. Повторюючи попередні заяви російської влади, Путін заявив про «накачування» України сучасним озброєнням.

Натомість президент Франції передав Путіну занепокоєння європейських партнерів і союзників та попередив президента РФ, що «щирий діалог не сумісний з військовою ескалацією» на українському кордоні, передає Reuters.

Обидва президенти висловили бажання продовжувати діалог щодо «шляхів імплементації Мінських домовленостей» та «умов безпеки й стабільності в Європі».




коментарів: 3
  1. Замороження конфлікту на Донбасі -це единицй правильний вихід для України ,а не здача, по проавилах якихось Мінських зрад .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер