<

Зеленський з Аргентини вирушить до США говорити з Байденом: деталі візиту

07:31 | 11.12.2023 / Новини / , , /
Перегляди
99
/ Коментарі відсутні

Ключові теми на переговорах у Вашингтоні: продовження оборонної співпраці України та США.

11-го грудня після відвідин Аргентини президент Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів. Там він зустрінеться з очільником Білого дому Джо Байденом й проведе низку зустрічей і переговорів. Про це інформує пресслужба глави держави.

“Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації”, – йдеться в повідомленні.

Ключові теми на переговорах у Вашингтоні: продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр підтвердила, що зустріч відбудеться 12-гр грудня.

“Президент Байден запросив президента України Володимира Зеленського до Білого дому на зустріч у вівторок, 12 грудня, щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення Росії. Поки Росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєву важливість подальшої підтримки з боку Сполучених Штатів у цей критичний момент”, – заявила вона.

Зауважимо, що попередній візит президента Зеленського до США відбувся у 18-21 вересня цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя