<

170 тіл українських бійців в зоні АТО знайдено пошуковим загоном “Обеліск”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:51 | 12.01.2015 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Пошуковий загін виявив на окупованих територіях Донбасу 170 тіл загиблих українських військових. Серед тіл бійців, знайдених в зоні АТО, більша частина не ідентифіковані.

Про це повідомив керівник пошукового загону «Обеліск» з Глухова Сумської області Юрій Коваленко, – пише Преса України

Як зазначає Юрій Коваленко, за час роботи місії вдалося виявити близько 170 тіл військовослужбовців в зоні АТО. Проте більшість із них неможливо впізнати, оскільки багатьох діставали з обгорілих БТРів, танків, БМП.

Планується, що тіла військових передадуть представникам служби, що транспортує останки в Дніпропетровський морг. Там мають провести аналіз ДНК. Це допоможе зіставити результати з інформацією, яка міститься в базі даних безвісти зниклих.

«Наше завдання точно зафіксувати всі знахідки щодо техніки, місцевості, враховуючи те, в якому становищі вони були знайдені, які речі були поруч. Є живі свідки тих битв, і їх свідчення можуть допомогти в ідентифікації знайдених тіл. Наше завдання також – вивезти останки на контрольовану України територію», – зауважив Коваленко.

Однак щодо точної кількості загиблих на окупованих територіях України, як повідомляє Коваленко, немає. Зазначимо, що наразі немає домовленості про проведення пошукових робіт між «ДНР» та «ЛНР». Відповідно без такого погодження дослідники не можуть туди поїхати.

«Багато легенд, нібито сотні людей лежать в одній ямі, але наскільки правдива ця інформація – треба перевіряти. Буває, за день проїдеш 400–500 кілометрів, а результат нульовий. Але місія працює, її ніхто не відміняв. Будемо міняти дислокацію, переміщатися в сторону Луганської області, тому що вона не відпрацьована», – підкреслив керівник пошукового загону «Обеліск».

Нагадаємо, відповідно до даних ООН, у результаті бойових дій на сході України загинули не менше 4 808 чоловік, більше 10 тисяч отримали різні поранення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця