<

Луцькі студенти роблять прилад, який заряджає телефони від енергії сонця. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:40 | 28.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні
img_1574 (1)

Розробки студентів і викладачів Луцького національного технічного університету взяли участь в наукових пікніках,  які відбулись у неділю, 27 вересня на Театральному майдані обласного центру Волині.

З-поміж чималої кількості представлених розробок варто згадати електронний товщиномір, що дає змогу контролювати та вимірювати рівень зношення текстильних матеріалів, які зазнають впливу поверхневого тертя в лабораторних умовах, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Також студенти розробили прилад для тепловізійної діагностики будівель і споруд, прилад для очищення збіжжя та прилад для оцінки дорогих металів.

Серед експонатів була представлена й модель автозаправної станції на сонячних батареях. «На АЗС обладнані дві сонячні батареї, на які потрапляє світло і заряджає акумулятор. Так ми маємо постійне живлення батарей. А вмонтовані фотодіоди дають змогу мати світло і вдень, і вночі», – розповів студент 4-го курсу ЛНТУ Олександр Касянко.

За словами студента, в Україні вже є АЗС обладнана такою установкою, що дає змогу повністю її забезпечити енергією.

«Термін окупності сонячної батареї в середньому становить 10-15 років, але в нинішніх умовах це дуже хороша альтернатива використанню газу», – наголосив співрозмовник.

Це не єдина розробка кафедри. За словами хлопця, вони також спроектували будинок зі вмонтованими світлодіодними елементами та інвертором із виходом на USB-штекер, що дає змогу заряджати мобільні телефони. «Елементарно просто: стоїть на вікні і заряджається», – зауважив юнак.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер