<

Фото дня: серп і молот на будівлі сільради у Зимнівській громаді досі чекають на прихід «руского мира»?

17:14 | 13.11.2023 / Фото дня / , , /
Перегляди
856
/ коментарі 4

На десятому році війни з росією та її режимом декомунізація до села Селець Зимнівської громади так і не дійшла. Там на адміністративній будівлі сільської ради досі розміщене зображення із радянського герба у вигляді серпа й молота.

Фото з радянською міткою на будівлі сільської ради у селі Селець опублікував Іван Мирка у фейсбуці.

“Ждуть чи що?

“Тут ще не вистачає свастики, посилання на закладки і “калєндаря” з гундяєвим. Мені ж пшениця на “савєцьких” символах символізує голодомор”.

Не варто забувати, що з 2015 року в Україні діє Закон “Про декомунізацію” і Закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Саме до такої символіки й відноситься зображення серпа й молота. Лишається відкритим питання, як працівники Селецької селищної ради на десятому році війни з росією можуть щодня ходити на роботу і працювати під знаком радянської влади, нехтуючи закони України?

Довідково: Серп і молот — головна державна емблема Радянського Союзу, союзних і автономних республік. Символізувала владу трудящих, союз робітників і селян. Це зображення було на державному гербі СРСР, державному прапорі СРСР, а також на державних гербах і прапорах союзних та автономних республік.

Нагадаємо, що Зимнівська громада не може досі розпрощатися із впливом росії у вигляді УПЦ МП, а саме Зимнівського монастиря. У травні цього року вони не змогли самостійно прийняти рішення про заборону діяльності УПЦ МП та розірвання договорів оренди з їхніми релігійними організаціями на території громади, як це зробили інші громади Волині, Володимирська районна та Волинська обласна ради. А лише під тиском громадськості у червні прийняли рішення про звернення до президента та Волинської ОВА.




коментарів: 4
  1. Інші громади чогось все таке познімали. Навіть Нововолинськ зо своїм панно . Чого жде голова Зимного ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *