<

Звернення до любителів мототранспорту про важливість наявності посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:34 | 9.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Початок весняного сезону разом з підвищенням показників стовпчиків термометрів сприяють активному використуванню мототранспорту. У зв`язку з цим Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області звертає увагу любителів мототранспорту на важливість наявності посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу при керуванні мототранспортом.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» визначені такі категорії мототранспорту:

«А1» – мопеди, моторолери та інші двоколісні (триколісні) транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт;

«А» – мотоцикли, у тому числі з боковим причепом, та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом 50 куб. сантиметрів і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

«В1» – квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів.

Важливо пам`ятати, що підготовка водіїв для керування транспортними засобами категорій А1, А проводиться з числа осіб, що на момент закінчення підготовки досягнули 16-річного віку, а для керування транспортними засобами категорій «В1» – із числа осіб, що на момент закінчення підготовки досягнули 18-річного віку.

Зауважимо, що особам, які вже мають  вищу категорію, наприклад, «В», теоретичний іспит на знання правил дорожнього руху здавати повторно не потрібно (лише практичний – з водіння скутера або квадроцикла).

Щодо питань питань реєстрації даних транспортних засобів громадяни можуть звернутися до сервісного центру МВС. На зареєстрований мототранспорт видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, які передбачені чинним державним стандартом для цієї категорії транспортних засобів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок