<

Завершили укладання труб першої нитки «Північного потоку – 2»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:40 | 11.06.2021 / Новини /
Перегляди
165
/ коментарі 3

Компанія Nord Stream 2 AG завершила роботи з укладання труб першої нитки газопроводу «Північний потік – 2», впродовж декількох місяців нею можуть пустити газ.

Про це йдеться у повідомленні компанії, – передає Економічна правда.

“Морська ділянка першої нитки Північного потоку 2 механічно добудована. Прокладка була завершена 4 червня 2021 р., сьогодні здійснено об’єднання укладених з боку Росії і Німеччини морських секцій газопроводу”, – заявили у компанії.

З 11-го червня відбуватимуться пусконалагоджувальні роботи для підготовки до закачки газу, на це витратять декілька місяців. Також триває робота на другій нитці газопроводу.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав газопровід “Північний потік -2” зброєю Кремля, за його словами, Україна наполягатиме на зупинці будівництва газопроводу.

Делегація Сполучених Штатів на чолі з президентом Джо Байденом планує під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорити питання трубопроводу “Північний потік-2” і наслідків його будівництва.

Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора “Північного потоку-2” – Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота