Вживання яєць допомагає знизити ризик передчасної смерті, – вчені
Вживання хоча б одного яйця на день знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Такого висновку дійшли китайські вчені, повідомляє ScienceDaily.
У дослідженні взяли участь 416 тисяч жителів Китаю у віці 30-79 років. Протягом чотирьох років добровольці розповідали, як часто їдять яйця, а лікарі відстежували стан їхнього здоров’я.
За дев’ять років спостережень медики зареєстрували 83977 випадків серцево-судинних захворювань, з яких 9985 закінчилися смертю.
Результати аналізу показали, що ті, хто вживав щонайменше п’ять яєць на тиждень, на 28% рідше вмирали від геморагічного інсульту і на 18% – від серцево-судинних захворювань в порівнянні з тими, хто їв не більше двох яєць на тиждень.
Крім того, любителі яєць на 12% рідше страждали на ішемічну хворобу серця.