<

У Володимирі-Волинському вшанували жертв німецько-радянської війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 21.06.2019 / Володимир / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

21-го червня на головній площі Володимира-Волинського відбулися скорботні заходи пам’яті жертв німецько-радянської війни.

Представники міської на районної влади поклали квіти до Обеліска та Стели. Після цього ходою перейшли у вали Городища.

“Наше рідне місто, Володимир-Волинський, одним з перших зазнало удару ворога. Володимир-Волинський по суті двічі зазнав нацистської агресії: вперше коли наступали, і вдруге коли втікали назад. 1124 дні Володимир-Волинський був у мороці війни. Окупанкти на теренах Володимира організували великий концтабір, через який за три роки пройшли 56 тисяч осіб.

Окрім цього, вороги організували тут три великі розправи над місцевим населенням. Статистика свідчить сама про себе: якщо до війни у Володимирі-Волинському, станом на 1941 рік проживали 37 тисяч людей, то після війни залишилися живими 7 тисяч”, – розповів Богдан Янович, співробітник місцевого музею.




коментарів: 6
  1. Якесь посткомуністичне мракобєсіє мабуть, ті вурлалаки що завгодно придумають

  2. Яка така німецько-радянська війна? Це мабуть та яка “почалась” в 41 (як пишуть радянські підручники історії) а не в 39 (коли німці з росіянами вторглись в Польщу)

  3. Шановні “знавці” історії! По-перше Друга Світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року нападом нацистської Німеччини на Польщу. А 22 червня 1941 року гітлерівська Німеччина напала на Радянський Союз, а Україна входила тоді до його складу. Термін німецько-радянська війна вживається у багатьох підручниках, які видані вже за незалежної України(яку ми всі дуже любимо і поважаємо!), зокрема у книгах, які видані у Львівському і Київському університетах. У радянських підручниках історії писали “Велика Вітчизняна війна( тому не перекручуйте факти!). А що Ви маєте проти Івана Пархоменка, Сергія Гуденка, Сергія Мілашенкова, які у 1941 р., будучи 20-25 річними хлопцями захищали Україну і віддали за неї життя?(як і зараз її захищають хлопці в АТО). При кожній владі є і позитивні і негативні моменти. На жаль, і зараз ненька -Україна перебуває у дуже важкому становищі. І коли ми будемо тільки кричати “Слава Україні!, то це нашій державі не допоможе.Фарисеї теж кричали Ісусові Христові “Осанна!”(слава), а невдовзі зрадили і розпяли Його. Треба працювати на благо Вітчизни, а не втікати з неї. Слід поважати один одного, бо історії вже не переписати, а можна лише вивчати її уроки. Не варто поливати брудом минуле, а слід спільно працювати на краще майбутнє. А людям, які у 1941-1945 роках захищали УКРАЇНУ І ВІДДАЛИ ЗА НЕЇ СВОЄ ЖИТТЯ СВІТЛА ПАМЯТЬ! Будьмо мудрими!

  4. скільки невдячних свіней на цій землі.. але історія йде по спіралі, так шо розрахунок попереду…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер