<

Неформальна освіта: молоді Володимира-Волинського розповіли, як можна реалізувати себе

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 19.11.2019 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

19-го листопада у культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського провели лекцію, де молодь ознайомили з неформальною освітою.

Спікерами стали Павло Медина, засновник та керівник молодіжно-ресурсного центру «Нові крила» у Нововолинську, Анастасія Азанова, засновниця центру розвитку «Creativestudio» та Руслан Бормовий, керівник військово-патріотичного центру «Третій полк» та власник кав’ярні «CoffeeMotors» у Володимирі-Волинському.

Студентській спільноті міста розповіли про онлайн-платформи, де можна отримати новий рівень знань у тій чи іншій галузі, міжнародні обміни для розвитку громадянської освіти, свідоме споживання, а також як знаходити нові та корисні знайомства, за допомогою яких можна реалізувати свою ідею.

“Тільки в Луцьку функціонує 6-7 молодіжних просторів. До Молодіжного центру Волині запрошують крутих спікерів. Я за освітою – електрик. Але диплом, акуратно складений вдома у шафі, не заважає займатись мені тим, чим я хочу. Я впевнений: саме в невеликих містах дуже важливо займатися самоосвітою за допомогою неформальної освіти.

Можливості можуть бути однаковими і у Володимирі, у Нововолинську, і у столиці. Є загроза, що прикордонні міста стануть містами “пенсіонерів”, адже потік молоді шукати кращої долі насправді значний – молодь не бачить можливості реалізувати себе. Неформальна освіта може відчинити будь-які двері, подібних заходів вистачає, можна працювати у громадському секторі”, – зазначив Павло Медина.

Анастасія Азанова наголосила про важливість збереження природних ресурсів та раціонального споживання. При купівлі вона радить дотримуватись таких правил:

  1. Купувати одяг з якісної матерії. Постійно задавати собі питання: “А скільки я разів одягну це?”;
  2. Обрати свій стиль, а не керуватись швидкоплинною та циклічною модою;
  3. Купувати рівно стільки продуктів, скільки ви можете спожити, а не лишати на потім.

Для економії та збереження природних ресурсів важливо встановити аератор на крані – таким чином зменшиться використання води. Без нього споживання води становить 12 літрів за 1 хвилину. З аератором воно зменшиться до 4-х літрів. Також важливо банально вимикати світло, виходячи з кімнати і подумати про утеплення будинку.

Студенти дізнались, чим відрізняється айпсайклінг від рейксайклінгу: в першому випадку, стара річ отримує “нове життя” без молекулярної переробки, тоді як у другому – з пластику виготовляють одяг, меблі та взуття, наприклад, фірма Nike.

Руслан Бормовий закликав студентів навчатися на його прикладі: раз у два місяці він взнає щось абсолютно нове для себе.

“У моєму випадку це була фармакологія, програмування, панна-футбол і навіть освоїв техніку живопису. За цей час я познайомився з багатьма людьми, які мене надихнули навчатись далі. Мрію здобути важче, ніж ціль, тому задокументуйте її для себе”.

Найактивніші учасники лекції отримали подарунки – футболки з принтом “Зберігай спокій та змінюй країну” від Павла Медини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа