<

Вантажівки на дорогах України почнуть зважувати автоматично

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 27.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна закупить першу партію комплексів зважування вантажівок в русі.

Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент УНН.

“Вчора на сайті Світового Банку було оголошено тендер на першу партію комплексів зважування в русі Weight-in-Motion. Очікувана вартість 4,9 млн доларів США”, – повідомив Омелян.

Як уточнив він, очікується, що переможця визначать у вересні, а перші комплекси запрацюють у жовтні 2018 року.
“Комплексів зважування у русі буде 10 одиниць. Локацій всього шість. Системи будуть розташовані на дорогах (на під’їздах до Києва): М-01, М-03, М-05, М-06, М-07”, – уточнив міністр.

Як пояснив Омелян, проект вирішено розпочати навколо Києва, тому що він експериментальний, його мета – відпрацювати усі нюанси роботи для поширення системи по всій Україні. Після завершення експериментального циклу планується розгортання проекту по всій Україні, насамперед в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Водночас, Омелян зауважив, щоб цей комплекс запрацював абсолютно автоматично, необхідно внести законодавчі зміни – законопроекти 7318 та 7319, які мають відкрити шлях до запровадження автоматичного габаритно-вагового контролю та застосування санкцій до порушників.

У Міністерстві пропонують штрафувати не лише перевізників, але і компанії, які є власниками вантажів, замовників послуг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота