<

В Україні ввели новий щомісячний платіж за газ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:56 | 29.03.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарів 7

В Україні ввели абонплату за підключення до системи газопостачання, яка буде окремим від фактичної ціни за газ, а квитанції будуть оплачуватися щомісячно на підставі лічильника.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Нацкомісії з держрегулювання енергетики і комунальних послуг на підставі указу Кабміну, передають Українські новини.

Зазначається, що незалежно від фактичного обсягу споживання з 1 квітня ціна на газ для населення буде розділена на дві складові:

– ціну на газ як товару (4942 грн/тис. куб. м плюс гранична торговельна націнка газопостачальної компанії 3,2%);
– абонплату за підключення до мереж.

Розмір платежу буде розраховувати Нацкомісія з держрегулювання енергетики і комунальних послуг на підставі газового лічильника.

При цьому в тариф включені витрати Укртрансгазу на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем (близько 23% у структурі тарифу).

Розмір тарифу на розподіл газу для побутових споживачів Київоблгазу становитиме 2,549 коп./куб. м за годину, для промислових – 3,607 коп./куб. м за годину (усі тарифи без ПДВ).

Однак у Києві для побутових і непобутових споживачів Київгазу тариф буде однаковий – 1,273 коп./куб. м за годину.

На цей момент встановлена ​​кінцева ціна на газ для населення, яка становить 6879 грн/тис. куб. м з урахуванням усіх витрат на транспортування, податки і торгові націнки.




коментарів: 7
  1. за воздух, який споживаеться при горінні газу ще ніхто брати плату не здогадався ? але вже час !

  2. спасібо майдану і революції гідності за чергову перемогу та за наше щасливе життя

    • доскакалися майдануті , хто кулю в потилицю не дістав, той на панщині подихатиме, щоб дітей прокормити та за все заплатити. слава україні

  3. Люди в селах при проведенні газу платили самі за всі труби то кому і за що ще мають платити,скоро за повітря будем платити.Пора цю владу гнати, бо не дадуть народу жити.

    • гнати цю і яку на зміну ? нацики вже показали, шо вони ні на що не здібні.. а іншої політ.сили немае…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота