<

В Україні дозволили фотографуватися на паспорт у шляпах, хустках і хіджабах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:34 | 23.11.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Релігійне вбрання тепер легалізоване на всіх офіційних документах у державі. Міністерство внутрішніх справ України розробило та впровадило нові вимоги до фотографування громадян на документи.

Про це інформує ТСН з посиланням на заяву заступниці міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук.

Вона пояснила, що це стало відповіддю на численні звернення представників різних віросповідань, які мають свої приписи щодо норм зовнішнього вигляду.

“Рівно рік тому ми з представниками різних релігійних течій обговорювали проблеми фотографування на документи, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус. Це паспорт громадянина України, закордонні паспорти, довідки на постійне чи тимчасове проживання, посвідчення біженців.

Власне, МВС, як орган, який формує державну політику в міграційній сфері, зробило все можливе, щоб забезпечити легку процедуру фотографування без порушення релігійних переконань”, – зазначила заступниця міністра.

За її словами, протягом року уряд прийняв відповідну постанову, а президент видав указ, і ці документи уможливили зміни, котрі остаточно оформилися в наказі МВС “Про затвердження вимог до відцифрованого образу обличчя особи”.

“Україна – це багатоконфесійна держава, тому для нас важливо налагоджувати діалог і впроваджувати найкращі реформи для всіх наших громадян”, – зазначила Ковальчук.

А її колега Сергій Гончаров запевнив, що нові норми відповідають міжнародним стандартам, тому будуть легко прийняті у міжнародному використанні.

“Це результат спільної праці Міністерства внутрішніх справ, міграційної служби та громадськості. Це не питання зручності, це питання дотримання прав та свобод, які гарантує Конституція”, – заявив він.

Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк пояснив, що нововведення зібрали в єдиний документ та розмістили на інформативних плакатах, а всі відділи служби вже отримали розпорядження з новими правилами.

“Ми працювали з представниками різних конфесій, щоб спочатку з’ясувати, а потім, не зачіпаючи прав і свобод та не порушуючи законодавства, розробити вимоги до фотографування. Ми надрукували відповідні плакати, на яких вказані всі можливі варіанти.

Фотографія людини в документах має відповідати певним вимогам. Але є певні обмеження – фотографування в навушниках, або затемнених окулярах. Всі ці випадки дуже точно прописані. Всі підрозділи міграційної служби вже ознайомилися з правилами”, – наголосив керівник ДМС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя