<

Україна й далі буде купувати вугілля за кордоном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 25.01.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна і надалі буде закуповувати вугілля за кордоном.

Про це повідомив сьогодні в Житомирі заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік, – пише Корреспондент

“Нас лають за імпорт, який ми оформили з Російською Федерацією. А в нас немає виходу – працюють обидві (енергетичні) системи (російська і українська – ред.) разом. Якщо б ми адаптувалися до Європи, тоді можна було б бути відрізаними в енергетичному плані від Росії “, – сказав чиновник.

За його словами, зараз через події на сході України енергетична система нашої держави продовжує нести великі втрати.

“У нас величезні втрати вугільних можливостей, будемо закуповувати імпорт. Закуповуємо відкрито, де тільки можна – пропозиції розглядаються всі. Вугілля купуємо (за кордоном – ред.), і це ми обов’язково будемо робити”, – зазначив заступник міністра.

Він також підкреслив, що ситуація з енергозабезпеченням на сході України зараз залишається вкрай важкою.

«У нас дуже важка ситуація з енергозабезпеченням на сході України. Ситуацію неможливо передбачити. Ми втратили шляхи вивозу вугілля з території Донеччини, основний постачальник вугілля у нас – Донбас, і сьогодні ми його практично втратили», – сказав він.

Одночасно Светелік зазначив, що прийняті урядом у грудні минулого року заходи по заощадженню електроенергії дозволили зберегти дієвість енергетичної системи України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота